Cześć, mam 25 lat i od jakiegoś czasu zauważyłem że mam coraz rzadsze włosy na głowie. Jestem dosyć aktywny fizycznie, nie najgorzej się odżywiam, mimo to włosów coraz mniej, więc postanowiłem się zainteresować tematem. Jestem zielony w temacie, mogliście doradzić od czego zacząć? Jakaś dieta, suplementy, odżywki, szampon? Będę wdzięczny za poradę. #lysienie #wlosy #finasteryd #minoxidil #zakola #medycyna #leki
@ATLETICO: tylko finastery albo dutasteryd tutaj moze pomoc . Masz jeszcze taki stan ze jak bedziesz dobrze reagowal na fina to tak ci sie zagesci ,ze praktycznie zapomnisz o lysieniu. Dobrze ze w miare wczesnie reagujesz ,czym pozniej tym mniejsze szanse na odrost. Efekty uboczne fina to 1-3% bioracych i jezeli jakikolwiek wystapia to zaprzestaje sie kuracji i uboki znikaja. Nie ma jakichkolwiek konkretnych badan ze uboki beda wystepowaly nawet
@Warrior_97 więc skorzystam, minox stosuje jakieś pół roku, trochę zagęściło ale naturalnie mam cienkie włosy i dopiero to widać jak mam dłuższe, mimo to przerzedzenie od czoła do czubka głowy widać. Skąd można ogarnąć Finasteryd najlepiej nie wychodząc z domu?
@ddonik: medicept, uzupełniasz informację, ze potrzebujesz fina i dostajesz receptę za kilka minut. Fakt, że 49 zl, ale możesz wziąć od razu na kilka opakowań.
@TenTypZez: Weź spadaj stąd bo piszesz jakieś rzeczy o kupie wchodząc w zdaniem ludziom, którzy raz że sami tego używają, a dwa się znają na tym, a ty przeczytałeś coś na internecie o skutkach ubocznych i się wypowiadasz xD. Ogoliłeś się na łyso Terka to zostaw to dla siebie, bo tutaj ludzie starają się zachować fryzurę i godność.
Ogoliłeś się na łyso Terka to zostaw to dla siebie, bo tutaj ludzie starają się zachować fryzurę i godność.
@Taranov: O, Samson ( ͡°͜ʖ͡°) A pseudonaukę i internetowych szamanów trzeba zwalczać. Jak op chce ryzykować swoim zdrowiem, aby spowolnić trochę nieuniknione, to jego sprawa, ale niech się radzi lekarza a nie mirków z neta, którzy mają takie kompleksy na swojej łysiny, że wstrzykneliby sobie
@Warrior_97: No wiem, ale lekarz uświadomi go o spodziewanych efektach i skutkach ubocznych takimi, jakie są naprawdę, żeby wiedział, na co się decyduje, a nie będzie gadał pierdół typu "E TAM NIE PENIAJ STARY JA BIORE I JEST GIT" ( ͡°͜ʖ͡°)
@TenTypZez: Na te chwile to ja i pare innych osób dajemy koledze w potrzebie rady poparte doświadczeniami swoimi i profesjonalną wiedzę, a Ty się pultasz będąc obok tematu XD
@okrim: słyszałem coś o tym tylko że tu kosztuje 50 zł recepta a nie wiem ile tego fina mogę kupić naprzyklad na 1 recepcie żeby wyszlo po jak najmniejszych kosztach. I rozumiem że nawet do apteki na wsi również dowiozą?
@PytanieMam: Dowiozą do apteki, co z nią współpracują, masz tam do wyboru. No recepta online kosztuje 50 zł i dostajesz na 3 opakowania. A jak masz jakiegoś lekarza z NFZu, to za free recepta
#lysienie #wlosy #finasteryd #minoxidil #zakola #medycyna #leki
Komentarz usunięty przez autora
@Taranov: O, Samson ( ͡° ͜ʖ ͡°) A pseudonaukę i internetowych szamanów trzeba zwalczać. Jak op chce ryzykować swoim zdrowiem, aby spowolnić trochę nieuniknione, to jego sprawa, ale niech się radzi lekarza a nie mirków z neta, którzy mają takie kompleksy na swojej łysiny, że wstrzykneliby sobie
https://apteline.pl/alocutan-forte-50-mg-ml-aerozol-na-skore-roztwor-60-ml