Wpis z mikrobloga

To ja sie pytam gdzie jest ta praca #informatyka. Ja juz nie moge, dobija mnie to ze kolezaneczki dziewczyny sie chwala bo one w zasadzie nie musza pracowac bo ich moglby utrzymac facet informatyk. A ja siedze z 0 komercyjnym doswiadczenien i szukam pracy w #szczecin, nawet na helpdesk. Ale oczywiscie na entry level musisz miec 3 lata doswiadczenia na podobnym stanowisku.

GDZIE JA #!$%@? ZGARNE TE DOSWIADCZENIE JAK #!$%@? TEGO DOSWIADCZENIA WYMAGASZ I NIE DASZ ZDOBYC GO INNYM??

troche mnie wkurza ta sytuacja. Mowi sie o rynku pracownika. Zajebisty ten rynek. To juz ktorys miesiac.

Lepiej sobie chyba strzele w łeb. A nie, nawet na ta kulke mnie nie stac.
darqnies - To ja sie pytam gdzie jest ta praca #informatyka. Ja juz nie moge, dobija ...

źródło: comment_1613913079Z6oUNxFOabaj8qqVajY6Ox.jpg

Pobierz
  • 19
@11mariom: tzn z jakim?

@Mzil: nie olewam, dodatkowo pisze jeszcze listy motywacyjne bo mimo ze nie mam doswiadczenia na helpdesku, mam za to doswiadczenie z oprogramowaniem i wsparciem technicznym bo nawet robiac jako oficjalnie monter to musialem byc pierwsza linia wsparcia i nadal tak jest. Wiec doswiadczenie z konfiguracja kompow i drukarek mam, ogarniam dynamicsa i sharepointa oraz ldap i active directory, mam odbyte kursy i szkolenia zwiazane z it.
@darqnies: Może poszukaj zdalnie, zamiast tylko w Szczecinie? Ale fakt, jest trochę posucha na rynku, a przynajmniej w innych miastach, gdzie przeglądam oferty w porównaniu z tym, co było przed koronawirusem. Z tego, co widzę po ogłoszeniach, to Szczecin od nich nie odstaje.
@darqnies: bo nie brakuje informatyków do pracy, tylko ci co już pracują dostają dużo pieniędzy, więc Janusze się gotują i chcą żeby za klikanie w komputer płacono minimalną.
@darqnies: Nie mam zamairu Cię zniechęcać bo nie o to chodzi, natomiast trendy bardzo się zmieniły przez COVIDa. Skutkiem tych zmian jest to że pracodawcy niechętnie biorą ludzi do przyuczenia z racji utrudnionego kontaktu na linii pracownik-mentor (koszty wyszkolenia pracownika są wyższe). Pewnie za jakiś czas się to zmieni, ciekawe tylko w jak znacznym stopniu. Nie mniej życzę powodzenia!