Wpis z mikrobloga

@Beeercik: Serio nie rozumiem tego bólu kupra... Przecież zazwyczaj Polski dublaż jest ze 2 klasy gorszy niż ten oryginalny. Plus mnie to zawsze psuło immersję. Gra umiejscowiona w- powiedzmy- zachodnim arkansass, a tu mi typy z nienaganną, teatralna polszczyzną wyjeżdżają... Plus to, że sporo ze smaczków podczas transkrypcji się traci. Ale ok, możliwość wyboru być powinna. Tylko nie rozumiem, o co ta burza w szklance wody. To chyba nie jest warunek
via Wykop Mobilny (Android)
  • 5
@dyzmund: Ale nie będzie nawet napisów, nawet menusy będą po angielsku.

@Mega_Smieszek: Otóż to. Ile osób przed powiedzmy 20. rokiem życia ogarnia angielski w takim stopniu, żeby swobodnie grać w tym języku w rozbudowane fabularnie gry? Pojedyncze jednostki, więc dlaczego reszta m.in. ze względu na swój wiek ma nic nie rozumieć i grać po omacku ku uciesze ludzi, którzy - fanfary - rozumiejom angielski wienc dobże, że nie ma po
@xionze: mój ojciec ledwo angielski liznął przez całe życie a lubi sobie w gierki pograć ¯\_(ツ)_/¯
Jak był młodszy to jak grał na amidze czy psx to jakoś sobie radził ze słownikiem, ale teraz nie chce mu się, nie ma z tego przyjemności
@Beeercik: w Szwajcarii dzieci kończą szkoły na poziomej naszego byłego gimnazjum znając trzy języki na bardzo wysokim poziomie - Niemiecki, Francuski, Angielski. Ale Polaczek to nie może znać innych języków bo WIELGA B0LZGA
  • 2
@Beeercik: Kocham ten ból dupy, że coś po polsku nie będzie. Pojechałeś z tymi pojedynczymi jednostkami xD kurna jeden z najczęściej używanych języków na świecie, wiele mediów w języku angielskim, każda gra z językiem angielskim i to wciąż za mało bo Polaczek musi tylko po polsku. Żeby jeszcze te tłumaczenia były dobre, ale zazwyczaj są kompletnie zjechane i niszczą immersję.
  • 0
@Beeercik: ja nie wiem jak można w ogóle egzystować nie znając angielskiego, a ty jeszcze nie dość, że bez żadnego wstydu to przyznajesz, to jeszcze próbujesz odwracać kota ogonem jakimś pseudo-śmiesznym memem xD nawet mi cię nie żal.