Aktywne Wpisy
Atreyu +1392
Moja mama właśnie umarła
Ten wpis miał być prośbą o modlitwę o zdrowie, ale nie zdążyłem. Odeszła o 3 w nocy
Choroba nowotworowa. Pod koniec lutego trafiła do szpitala. Rak przez długi czas nie dawał żadnych objawów. Zaczęło się od zwykłego bólu brzucha. Później stan pogarszał się z dnia na dzień. Najpierw oddział chorób wewnętrznych, pod koniec opieki paliatywnej. Zrezygnowałem z pracy i wróciłem do kraju żeby z nią być, ostatnie dni
Ten wpis miał być prośbą o modlitwę o zdrowie, ale nie zdążyłem. Odeszła o 3 w nocy
Choroba nowotworowa. Pod koniec lutego trafiła do szpitala. Rak przez długi czas nie dawał żadnych objawów. Zaczęło się od zwykłego bólu brzucha. Później stan pogarszał się z dnia na dzień. Najpierw oddział chorób wewnętrznych, pod koniec opieki paliatywnej. Zrezygnowałem z pracy i wróciłem do kraju żeby z nią być, ostatnie dni
Maczuga_Herkulesa18 +543
Załadowałem sie w krypto za 22 tys zł. Za tydzień zawołam plusujących jak na tym wyszedłem ( ͡° ͜ʖ ͡°) #kryptowaluty #gielda #inwestycje #pieniadze #zarabianie
Jeśli w płycie głównej mam wyjście optyczne S/PDIF to rozumiem, że podłącza się je do głośników, ale czy jest możliwość podłączenia ich do słuchawek bez żadnego konwertera? Głośniki mogą odtworzyć dzwięk cyfrowy a słuchawki potrzebują przetwornika na dźwięk analogowy czy mogą zagrać dźwięk cyfrowy? Prosiłbym o jakieś wytłumaczenie jak to działa. Słuchawki kupowałbym AKG K702. Znalazłem taki kabel:
https://m.sklep.rms.pl/kabel-jack-optyczny-mini-toslink-toslink-cyfrowy-d-jt05-hq-0-5m?from=listing
Działałby dźwięk cyfrowy przez niego?
@4500: Nie. Głośniki (jeśli obsługują dźwięk cyfrowy) mają wbudowany DAC, do słuchawek musisz dokupić.
@Leniek: to nie do końca prawda, coraz więcej głośników (głównie monitorów) ma wbudowane przetworniki cyfrowo-analogowe
Choćby całkiem popularne Microlaby 6c miały tylko analogowe złącza.
Natomiast nowa literacja - Microlaby 26 to zasadniczo to samo, ale dodali między innymi moduł BT, a także komplet wejść cyfrowych
Oczywiście słuchawek żadnych w ten sposób nie podepnie
Oczywiście są ludzie którzy podłączają kolumny i wzmacniacz, ale takich jest nie wielu
Więc jeżeli ktoś pisze o głośnikach do komputera, to pisze zwykle o aktywnych
Druga sprawa, większości starszych zestawów aktywnych nie podłączy kablem optycznym, bo większość zestawów aktywnych wbudowanego przetwornika nie ma
Stare 6c, 7c (tych akurat mam trzy zestawy) i 9c nie
Obecnie sprzedawane 26 i 29 podłączasz jak chcesz, mają i złącze cyfrowe i wbudowany przetwornik cyfrowo analogowy, DAC
Seria C od microlaba ma już ponad 7 lat. W tej