Wpis z mikrobloga

Hej.
Jak połączyć wożenie lustrzanki z jednym obiektywem (standardowy 17-50) i jeżdżeniem na rowerze? Lustrzanki mogą być wrażliwe na drgania, z tego co już wyczytałem z tego powodu najlepiej trzymać aparat w plecaku, ale z drugiej strony plecak i rower to słabe połączenie. Przewiązywać paskiem przez cały tułów i trzymać aparat na plecach? Może jednak torby na kierownicę (choć obawiam się o drgania, zwłaszcza, że jeździć będę nie tylko po gładkim asfalcie)? Czy coś w formie nerki?

#rower
#fotografia
  • 10
@mlef zależy czy chcesz wodę wozić, zarelko czy jeszcze coś. Ja po górach targam 70d +24-105+sigme 30mm i dużo innego szpeju w plecaku genesis denali. Ale to moim zdaniem za duży na rower
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@mlef: ja czasami jezdzilem tak ze mialem przerzucony przez głowę i ramię aparat na plecach i z przodu spinałem go dodatkowym paskiem. Trzymał się bardzo mocno, ale to był D7000 z 35mm. Z czymś większym pewnie będzie latać.
@mlef: Pentax i dwa obiektywy przeżył tarki Azji i Ameryki Południowej. Torba na kierownicę, bo tam jest wygodny dostęp. Padł mi raz kitowy teleobiektyw. Nie do końca, ale regulacja ogniskowej działała jak w puzonie :P