Aktywne Wpisy

koniolizator +50
Kto jest w Waszym #top murzynów?
U mnie na pewno (kolejność przypadkowa)
- KSI (z tych starych filmików z Vine)
- CJ z San Andreas
- Jeremy Fielding (na YouTube niezły mózg-inżynier, normalnie jak zwykły człowiek)
- Jabrils (na YouTubie, pisze bekowe programiki z użyciem sieci neuronowych)
- Neil DeGrass Tyson (ten naukowy m----n, czasami nieściśle opowiada, ale talentu popularyzotarskiego mu odmówić nie można)
U mnie na pewno (kolejność przypadkowa)
- KSI (z tych starych filmików z Vine)
- CJ z San Andreas
- Jeremy Fielding (na YouTube niezły mózg-inżynier, normalnie jak zwykły człowiek)
- Jabrils (na YouTubie, pisze bekowe programiki z użyciem sieci neuronowych)
- Neil DeGrass Tyson (ten naukowy m----n, czasami nieściśle opowiada, ale talentu popularyzotarskiego mu odmówić nie można)

Bananek2 +306
Wydaje mi się, że zaszła zmiana w postrzeganiu przyszłości ogólnie w społeczeństwie. Kiedyś myśleliśmy, że 2024 będzie rokiem z dalekiej przyszłości gdzie będziemy żyć jak Jetsonowie. A jak obecnie żyjąc w 2024 wyobrażamy sobie 2070? Nijak, bo nie ma już futurystycznych wizji jak będzie zajebiście, a bardziej obawiamy się jak bardzo sprawy mogą się p---------ć. Tak jak kiedyś wydawało się że ludzkość wyczekuje przyszłości tak teraz wydaje się, że ludzkość bardziej się

#aborcja #codziennepowiedzkomus <- tag do czarnolistowania
źródło: comment_1613138289n1uS53stBnpTVVYGYf9wWD.jpg
PobierzDzielą się oni na kilka typów:
1. Usunięcie płoda nie jest do konca etycznie neutralne, to jednak prawo do zarządzania własnym ciałem jest ważniejsze. Tutaj czesto popierają aborcję do 9 miesiąca
1. No i? Nie powiedziałem, że temu zaprzeczają. Napisałem, że pomimo tego, prawo do zarządzania ciałem jest dla nich ważniejsze.
2. Zlepek komórek być może nie jest prawidłowym określeniem, ale to tak naprawdę bez
Komentarz usunięty przez autora
Człowiek nie powinien dostać praw tylko dlatego, że należy do gatunku. Powinien dostać takie prawa, które cechują taki gatunek. Świadomość, inteligencja, abstrakcyjne myślenie, oraz najważniejsze, niechęć do śmierci. Płód i dziecko do pewnego wieku nie posiada żadnych z tych cech, więc
Ja albo ubezpieczyciel. Pozwól że wytłumaczę: twoje podejście to zabronienie mi zrobienia remontu nawet z moich własnych środków "bo tak" sobie jaśniepani
Moim zdaniem to bardzo dobrze, że wprost o tym piszesz. Wiadomo, o co ostatecznie chodzi. Dobrze by było, żeby @Amishia umieszczala te slowa pod każdym wpisem w swoim autorskim tagu, żeby wszyscy mieli świadomość, co takiego wpierają.
Noworodek na poziomie abstrakcyjnym nie boi się śmierci, bo jej nie pojmuje tak jak dojrzały człowiek. Na pewno boi się jednak śmierci na poziomi biologicznym, bo instynktownie walczy o przetrwanie. Zdrowy noworodek aktywnie pelznie w kierunku ciemnego sutka matki, bo wie, że tam jest pozywienie. Płaczem przywołuje matkę lub innych ludzi. W życiu płodowym gromadzi nawet zapas substancji odżywczych, by przetrwać bez pokarmu kilkanaście godzin po porodzie.
Prawa zwierząt
Na szczęście takie obrzydliwe myślenie, podobne twojemu, jest tylko wynaturzonym wyjątkiem. Po prostu, każde stado, w tym ludzkie społeczeństwo musi chronić swoje młode, by przetrwać i rozwijać się. To naturalne prawo, nie do obejścia. Prócz tego jest ludzka empatia i wrażliwość, która pochyla się nad najsłabszymi jednostkami. Takimi zdecydowanie są małe dzieci.
Tyle ode