Aktywne Wpisy
kxniec +42
Żeby życie miało smaczek raz platformus raz pisiaczek i tak to się żyje w tym kartonistanie #!$%@?. #!$%@?, typy, które miały po 12 lat jak rudzielec rządził , wypowiadają się najwięcej o platformie. Niedługo poczujecie na własnej skórze, jak się żyje pod przywódctwem waszego rudego zbawiciela. Bo to takie same gówno co PiS, tylko jeszcze bardziej bezczelne i bezkarne.
#takaprawda #tusk #marsz #bekazpodludzi #bekazlewactwa #neuropa #homokomando
#takaprawda #tusk #marsz #bekazpodludzi #bekazlewactwa #neuropa #homokomando
maikeleleq +2
Ilu z was zainwestowało konkretnie w swoje hobby? Uwielbiam robić fotki, jest to serio moja pasja, mam sprzęt lecz czuję że już mnie ogranicza, jednak gdybym chciał już przejść na wyższą półkę muszę wyłożyć przynajmniej 8 tysięcy… Jakby kasa nie jest dużym problemem lecz jakoś ciężko mi aż tak w siebie zainwestować (chce chociaż dorabiać na fotografii), dziewczyna mnie przekonuje żebym się nawet nie zastanawiał tylko kupował i działał ale jakoś kręc
Strona, która:
-ciężko się monetyzuje, bo użytkownicy nie przychodzą tutaj płacić
-nie profiluje użytkowników, przez co nie może dostarczać im treści reklamowej, której chcą
-kieruje swój ruch do użytkowników, którzy po prostu nie mają pieniędzy
#biznes #webdev #internet #pieniadze
według Alexy są na 25 miejscu w PL, według Similarweb na 23.
@Sekularyzacja: Bardzo odważne twierdzenie. Szafrański to cwany lis i pięknie się zmonetyzował, trafił w dobrym czasie w dobrą niszę.
@Sekularyzacja: Tu podwójnie widać jaki cwany lis bo książkę wydał sam.
@Sekularyzacja: Dają, dają. Ktoś tu ładnie kiedyś nawet opisał co Wykop mógłby zrobić.
To nadal jest PHP (napisane dekadę temu) + Mysql, co przy takiej ilości treści samo w sobie generuje koszty
konkurencja prawicowców "lu..." jest napisana w nodejs + mongodb
P.S
Frontend Developer (Vue.js). 8000 - 12000 PLN net/month (B2B). Office. Wykop Sp. z o.o.
zastanawia mnie też, czemu nie wykorzystują biznesowo list mailingowych