Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@vin42: ? Tzn. black power, czyli ruch co był za tworzeniem instytucji kierowanych do czarnych ludzi i walczący z apartheidem/rasizmem jest tym samym co white power, czyli wprost neonaziści i ludzie co wierzą, że biali są "lepszą" rasą od innych. Rzeczywiście to są dokładnie takie same rzeczy.

@NonOmnisMoriar: w chwili kiedy było robione to zdjęcie z tymi dziećmi to czarni wierzą że są lepszą rasą. Także tak, w tej chwili
@polaczyna: mam tylko nadzieje ze mandeli nie dali jako przykladu. #!$%@? byl #!$%@? rasistom, i jego polityke dzisiaj mozna w rpa obserwowac jak wojskowe ludki morduja farmerow bialych.

Btw prawdopodobnie przez mandale skończyłem z 3 z angielskiego na polibudzie xD bo wygarnelam co o nim myślę nauczycielce..
mam tylko nadzieje ze mandeli nie dali jako przykladu. #!$%@? byl #!$%@? rasistom, i jego polityke dzisiaj mozna w rpa obserwowac jak wojskowe ludki morduja farmerow bialych.

@elo_: Dokładnie. Szkoda że Janusz Waluś go nie dorwał.
@polaczyna: waluś nie był święty, ale nie jest brany za żaden wzór w szkołach czy na uniwersytetach

natomiast zauważyłem że jednak Mandela też wisi na tablicy.. "działaj jak Nelson" ;(

moim zdaniem spoko jeśli chodzi o pastora Kinga czy o Aliego czy o Malcolma X

natomiast Mandela to prawie jak czarne pantery, #!$%@? rasiści, i nikt nie powinien z tym handlować i wycierać mordę, że jakieś tam białasy coś robiły X
@polaczyna lepsza historia Polski. Kradnij, jak Seba. Chlej jak Krystek. Szanuj kobiety, jak Trynkiewicz. Dbaj o kraj, jak Jaruzelski. Rządź jak Kaczyński. Bądź wierna jak Dżesika. itp. itd.