Aktywne Wpisy

Chlebek_Pyszny +134
Yebani deweloperzy, cała kamienica, w której mieszkam oklejona informacją, że w maju wszyscy mają wypad robić (zajebiście będzie teraz szukać czegoś i przeprowadzać się z tym wszystkim) xD Pan deweloper wkupił ostatnie piętro kamienicy, doprowadził do tego, że dach się rozwala i nasłał nadzór budowalny i teraz budynek grozi zawaleniu xDDD Nie ma większych świń niż oni naprawdę. Teraz deweloper odkupi na luzie resztę kamienicy od właścicieli i #!$%@? piękny blok z

Pan_Slon +16

2 miesiące nim pojeździłem. Megane 3 1.2 TCE 115KM. Rano w poniedziałek podchodzę, odpalam, odpalił i zaraz zgasł. Odczytałem błędy - missfire na 1 cylindrze i coś z czujnikiem położenia wałka rozrządu... No nic, zadzwoniłem po assistance lawetę, zabrali do mechanika i dziś mechanik do mnie dzwoni... #!$%@?ło dołem cały olej z silnika każdą możliwą uszczelką, nie odpala ani nic. Według mechanika silnik rozwalony, zatarty wraz z rozrządem, nie do uratowania, trzeba kupować nowy... Ktoś się spotkał z czymś takim? Co ciekawe w piątek spokojnie zrobił 100km...
Najgorsze jest to, że szukam na olx itp. to ceny po 6000-7000zł za silnik! (╯︵╰,)
108tys przebiegu, 2013r, 2 własciciel, poprzedni olej zawsze na czas co 10tys km.
#renault #mechanikasamochodowa #motoryzacja
@miret210: Ogólnie to taka opowieść się nie do końca trzyma kupy, ale może nie miał to być raport techniczny a emocjonalny wyraz obrazu nędzy i rozpaczy.
Bo technicznie jak gdzieś rośnie ciśnienie tak że w końcu wypchnie jakieś uszczelnienie to wtedy problem rosnącego ciśnienia zazwyczaj znika, bo to uchodzi sobie tą jedną dziurą.
No chyba że w silniku
Komentarz usunięty przez autora
https://francuskie.pl/nissan-dacia-renault-i-mercedes-nieoficjalna-akcja-odkupu-aut-z-silnikami-1-2-tce-w-rumunii/
właśnie nie byłem pewny których dokładnie silników ten problem dotyczy.
Swoją drogą ciekawe czy dałoby się zrobić swapa na 1,4 TCe, bo z tym już nie było takich problemów