Wpis z mikrobloga

Potfiller - dodatkowy kran nad kuchnią służący do dolewania wody do garnków.

Widzę to codziennie w anerykanskich programach, w Polsce nigdy nie spotkałem i uważałem za zbędny gadżet.

Ale już widziałem kilka opinii że koniecznie robić budując kuchnie.

Ma ktoś takie rozwiązanie? Na etapie budowy koszty małe.

#budujzwykopem #remontujzwykopem #budowadomu
ATAT-2 - Potfiller - dodatkowy kran nad kuchnią służący do dolewania wody do garnków....

źródło: comment_16122012158YRR3mY1iijxuy5QXFQZXb.jpg

Pobierz
  • 20
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Przecież zlew nie jest tak daleko gara, bez przesady z tym kranem. Jak komuś bardzo potrzebne to czemu nie, ale ile razy wlewasz do gara wodę i ile razy musisz dolewać. Jak dla mnie szkoda zachodu. Lepiej się zastanowić jak dobrze zaprojektować układ kuchni by nie było latania z garem. Plan naszej kuchni poprawiałem już dziesiątki razy, a jeszcze ściany wewnętrzne nie stoją :)
  • Odpowiedz
@ATAT-2 szkoda, że nie można nalać wody do szklanki, a później dolać do garnka

@Moj_Panie: No szczególnie jak musisz wlać ze 2l wody do gara, zdecydowanie świetne rozwiązanie ze szklaneczką
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@ATAT-2: a później wode z gara odsysasz potsuckerem jak pierogi gotujesz? Tak czy siak musisz to podnieść prędzej czy później.
W dupie či się poprzewracało
  • Odpowiedz
tak z 60 - 70 cm, ale można zamontować pewnie dłuższy.

@mr_root: no raczej nie za bardzo, żeby wylewka wyciągana działała masz obciążnik na wężu (inaczej wąż przy chowaniu będzie się plątał) - więc ogólnie jesteś ograniczony wysokością szafki w której wąż się chowa.

@ATAT-2: Po mojemu to jest przerost formy - przeniesienie 2l garnka z wodą to nie jest wyczyn.
Dodatkowo mi jakoś woda + kuchnia gazowa
  • Odpowiedz
Po mojemu to jest przerost formy -

@ThorPL: dlatego się pytam o zdanie. W Ameryce normalnie stosowane rozwiązanie, w pl również coraz popularniejsze

Po mojemu to jest przerost formy - przeniesienie 2l garnka z wodą to nie jest wyczyn.

@ThorPL: dla ciebie czy mnie moze I tak. Ale z biegiem lat czy dla moich rodziców to miałoby już sens
  • Odpowiedz
szkoda, że nie można nalać wody do szklanki, a później dolać do garnka

@Moj_Panie: No szczególnie jak musisz wlać ze 2l wody do gara, zdecydowanie świetne rozwiązanie ze szklaneczką

Sorrki Mistrzu, w poście było o dolewaniu, a nie nalewaniu, więc nawet nie pomyślałem, tylko od razu sobie wyobraziłem dolewanie odrobimy wody, a nie nalewanie całego garnka, entschuldigung. Imo i tak rozwiazanie slabe, bo cała para wodna bedzie sie ba tym
  • Odpowiedz