Aktywne Wpisy
Lewusx +22
Osobie która zgadnie ile lat dzieli te dwa zdjęcia i ile kg więcej ważę po prawej, rozpisze plan treningowy i przez miesiąc będę sprawował opiekę nad techniką wykonywania ćwiczeń. (300zł usługa)
Osoby które biorą udział w konkursie (wystarczy spróbować zgadnąć), otrzymują 10% zniżki na prowadzenie online jeśli chciałyby z usługi kiedyś skorzystać. (Ważność do końca roku)
#konkurs
#rozdajo
Osoby które biorą udział w konkursie (wystarczy spróbować zgadnąć), otrzymują 10% zniżki na prowadzenie online jeśli chciałyby z usługi kiedyś skorzystać. (Ważność do końca roku)
#konkurs
#rozdajo
PanNieznanypl +51
Moim problemem nie jest #praca w #korposwiat tylko ogólnie praca na etacie, marnowanie najlepszych 8 godzin życia każdego dnia, za pieniądze jakiekolwiek by nie były to nie mające żadnej wartości w porównaniu do tego czasu którego nikt nie zwróci, życie mija jak przez palce, a my jesteśmy szczurami w tym kołowrotku, jedyny mój sposób na życie to #biznes nie widzę siebie na etacie tyrajacym do końca
Posiadam lenovo legion y520 karta graficzna 4gb, dysk 1tb, ram 8gb procesor i7 intel 2.7 bodajze.
Problem polega na tym, że wszystkie gry czy nowsze czy cs go maja spadki fpsow podczas gry do 20..jest 60fps, a nagle 20-30..
Laptop był oddany do speca, były 3błedy, zostały skasowane.Laptop chodzi jak żyleta ale gry dalej to samo.Dodam, że również był rokręcony i wyczyszczony.
Nie wiem już w czym jest problem.
#pcmasterrace #laptopy #laptop
@IceShandy: O HUI, tyś do elektryka samochodowego go oddał? W ogóle pastę wymienił? Sprawdzałeś temperatury podczas grania?
Laptop grzeje sie niemiłosiernie od prawej strony.
@IceShandy: A procek?
Mam już dość bo laptop 3letni za 4.5k kupiony a kazda gra ma spadki fps nie do przyjecia.
Laptop ci zbija dramatycznie taktowanie wszystkiego, z tego wynikają 'przycinki'.
Widzę że Throttlestop już masz, jakbyś miał jakieś pytania pytaj - a jak nie, poszukaj na google/youtube jak to zrobić.
https://www.youtube.com/results?search_query=throttlestop+undervolting
Ja swojemu zrobiłem niewielki undervolting o 30 mV, co dało jakieś 10-15 stopni mniej. Mój się akurat nie przegrzewał, ale chciałem żeby był w miarę cichy i udało mi się zejść do temperatur
Obniżyć temperatury tym programem nie moge bo wyłącza się laptop....Tak jak i po wyłączeniu funkcji BD PROCHOT.
PS.Temperatura zaraz po odpaleniu gry wskakuje na 95-100C
Przykładowo tutaj z i7 7700hq ludzie mieli dosyć dobre osiągi:
https://www.reddit.com/r/intel/comments/ad8yfh/i77700hq_stable_undervolt_throttlestop/
Tutaj masz jakiś tutorial - koleś pokazuje też jak dodać ten program
Wchodzisz w panel sterowania -> sprzęt i dźwięk -> opcje zasilania
tam klikasz 'zmiana ustawien planu' czy coś
pozniej 'ustawienia zaawansowane'