Wpis z mikrobloga

#thermomix #pomocy #policja

Czy thermomixa da się jakoś namierzyć?

Ktoś mi wbił na chatę wczoraj i z-----ł ....
Oraz trochę gotówki....
xD o dziwo zostawili laptopa i biżuterię ????
Policja w sumie zrobiła zdjc odcisków butów i tyle...

Mimo że deklom złodziejom wypadły 2 części po drodze to policja nie zabezpieczyła tego jako dowód ( powinni to zabrać? Mogą zbadać np odciski palców xd?)

Jak myślicie jaka szansa jest na znalezienie tych leszczy.

Jedyne co mamy to odciski buda bez marki.

0 kamer bo to wies
Świadków też niestety nie ma sąsiad nic nie widział.
  • 19
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Wdermn: na wsi to pewnie sąsiady jakieś musiały z-----ć. A przynajmniej ktoś kto wiedział, że masz to coś, bo pewnie około 2 kafli kosztował?

Pytaj wszystkich, sprawdzaj miejscowy olx, allegro.
  • Odpowiedz
@Wdermn: Jest w sumie szansa, urządzenie łączy się z siecią i pewnie przedstawia się jakimś UID - jeżeli byłeś zalogowany do urządzenia np. swoim mailem to zapewne powiązanie danego urządzenia z Tobą będzie proste - a więc jeżeli złodziej podłączy urządzenie do sieci, a policja poprosi vorwerka o dane logowań danego urządzenia to wtedy dostaną IP złodzieja/pasera.
Ale jeżeli nie zasugerujesz w mocny sposób policji takiego działania to palcem nie
  • Odpowiedz
@PrawieJakBordo: zasugerowałem natomiast powiedzieli żeby odezwać się do producenta xD ,

Tyle że nie włącza urządzenia ci goście bo zgubili taki magnes który trzeba podłączyć do thermomixa
  • Odpowiedz
@PrawieJakBordo: i jak z tymi dzbanami myślisz że powinni zabrać te części które leżały na ziemi? Oni wgl tego nie podnieśli ... I nawet mi nie powiedzieli zobaczyłem to rano jak szukałem śladów
  • Odpowiedz
@PrawieJakBordo: nie, okno było uchylone mogli wejść oknem , było 2 policjantów pies i jakiś technik .

Nie zbierali odcisków i urządzenie które leżało na którym na pewno by były odciski włamywacza zostawili po prostu na ziemi no tragedia.

Sprawdzali też ślady butów i to
  • Odpowiedz
: i jak z tymi dzbanami myślisz że powinni zabrać te części które leżały na ziemi? Oni wgl tego nie podnieśli ... I nawet mi nie powiedzieli zobaczyłem to rano jak szukałem śladów

@Wdermn: powinni zabrać i ściągnąć paluchy. Tylko skoro sam nie zauważyłeś, bo leżało gdzieś na ziemi, to może też nie zauważyli. Zadzwoń i powiedz, że masz, albo zawieź im na komisariat.
Paluchy potem się wrzuca w system
  • Odpowiedz