Wpis z mikrobloga

@sapiensplus: Nic wielkiego, po prostu myślałem że technologia neonowej dystopii będzie bardziej wypieprzać z butów. Chociaż z drugiej strony, czy jakikolwiek pisarz SF by wpadł na to co się obecnie odwala
@rebel101: Heh. Akurat akurat od pewnego czasu prokrastynowałem nad wyborem jakiegoś i rozpoczęciem inwestowania w jakieś spółki dywidendowe. Prawdopodobnie jakby konto w moim banku oferowało dostęp do giełd zagranicznych, to bym w nim otworzył już jakiś czas temu i kupił tę symboliczną akcję GameStopu.

Ale te ostatnie jajca z blokowaniem możliwości kupowania GME jakoś mi w przełamaniu tej prokrastynacji nie pomagają. Szczególnie, że nawet "poważne" i "szanowane" firmy jak Interactive Brokers
@Szysznik: Cóż, jak masz przed oczami kolejny kryzys finansowy bo wartość giełdy po prostu odleciała do innego wymiaru a cenę tego upadku zapłacą praktycznie wszyscy to konsekwencje są przerażające i musisz przeciwdziałać temu co się dzieje. USA musi sprowadzić swoją giełdę do porządku, bo tam co się odwala naprawdę grozi przyszłości kraju, bo skoro finansowy DDOS użytkowników Reddit jest czymś co wyniszczy głównych inwestorów to wiedz że źle się dzieje.