Aktywne Wpisy
WielkiNos +292
Ekstrawertyczna juleczka egzaltacyjna dziwi się że pracujący za najniższą krajową kontroler biletów w komunikacji miejskiej nie zna 5 języków i nie skończył co najmniej 2 kierunków studiów.
Zamiast podejść i się po prostu odezwać lepiej nagrać tiktoka pokazującego wszystkim swój skrajny niedobór środka uspokajającego.
#bekaztwitterowychjulek #truestory #logikarozowychpaskow
Zamiast podejść i się po prostu odezwać lepiej nagrać tiktoka pokazującego wszystkim swój skrajny niedobór środka uspokajającego.
#bekaztwitterowychjulek #truestory #logikarozowychpaskow
Badmanek +548
#drukarki3d #ender3 #diy #pytaniedoeksperta
@Z0nk0:
nie, cura zaklada, ze glowica zostanie podniesiona na wlasciwa wysokosc - jezeli korzystasz z niewlasciwej wysokosci warstwy, to bedzie to problem mechaniczny drukarki.
@Z0nk0:
masz mozliwosc:
dostosowywania sie do tego wymogu dzielnika 0.04mm
zmienic sruby trapezowe na inne
zmienic silniki na 0.9 stopnia (wtedy ten dzielnik bedzie rowny 0.02mm -wiec wylapiesz wszystkie parzyste wysokosci warstwy ;) )
Bo miałem identyczny efekt, gdy usiłowałem zarzucić używaną od lat starą, jeszcze "niebieską" curę (14.12.1) na rzecz jej aktualnej nowoczesnej wersji. Też wszystkie ustawienia ok, drukarka na 100% ok, a z nową curą był dokładnie taki sam efekt. Nie doszedłem do przyczyny, przeprosiłem się ze starą wersją cury po prostu.
PS. Możesz wrzucić zdjęcie tego jak to masz skonstruowane? Ciekawi mnie to.
https://blog.prusaprinters.org/calculator_3416/#optimallayer
@Z0nk0:
no to pokaz oba modele, jeden przy drugim, czy moze maja cos wspolnego, czy nie, pokaz gcode, bo naprawde trudno jest wrozyc z fusow...