Właśnie dotarłem do #pracbaza i dostałem o------l, że miałem po pracy wyłączony telefon. A chcieli dzwonić i tłumaczyć co mam od rana zacząć robić. Ja p------e
@Wappyn: od dzisiaj ustaw sobie w telefonie by określone telefony nie odbierał po zakończeniu pracy i wal głupa ze nie wiesz o co chodzi jeszcze każ im zadzwonić i udowodnisz ze można się do Ciebie dodzwonić. To częsta praktyka, a ty nie musisz odbierać telefonów poza godzinami pracy
@Maly_Jasio: no to powiem Ci tak. Dzwoniącego p----------o. Absolutnie niedopuszczalne jest wymaganie odbierania telefonów służbowych po godzinach pracy na telefonie prywatnym. Jeśli chcesz zrobić gównoburzę w pracy to masz do tego pełne prawo. W zasadzie istnieje kilka warunków kiedy zwyczajowo powinieneś podnosić słuchawkę po godzinach pracy: - masz telefon służbowy - jesteś na stanowisko menadżerskim z tzw nielimitowanym czasem pracy - pracujesz na tzw on-callach, które powinny być dodatkowo płatne
Ja p------e
Wprowadzenie cię do dnia pracy też powinno się odbywać w czasie pracy, a nie przed.
W zasadzie istnieje kilka warunków kiedy zwyczajowo powinieneś podnosić słuchawkę po godzinach pracy:
- masz telefon służbowy
- jesteś na stanowisko menadżerskim z tzw nielimitowanym czasem pracy
- pracujesz na tzw on-callach, które powinny być dodatkowo płatne
Komentarz usunięty przez autora
xD
O ile nie jestes dyrektorem w banku lub na podobnym stanowisku to powinienes sie normalnie w-----c na telefony i na nich
Komentarz usunięty przez autora