Wpis z mikrobloga

Mirki, ostatnio mam problemy z #ps3 i #psn
Dziecko mi zausterkowało, że przy odpaleniu apki youtube dostaje komunikat o tym że wypisano się z PSN i trzeba zalogować się ponownie. Po wprowadzeniu tych samych danych co zwykle - kiszka, komunikat jak w załączniku.
Na 100% dobre dane, bo gdy podam inne - od razu wywala komunikat o złym haśle.
Nie jest to kwestia sieci/routera ani zablokowanego konta, bo na komórce i komputerze w tej sieci normalnie się loguję do PSN.
Zresztą 2 dni temu tak było, wczoraj i dzisiaj przez jakiś czas było dobrze... i znowu się dzieje to samo.

Jakieś pomysły?
enron - Mirki, ostatnio mam problemy z #ps3 i #psn 
Dziecko mi zausterkowało, że przy...

źródło: comment_1611717778BSiAVGGZPRFOhceXcMs2eI.jpg

Pobierz
  • 18
  • Odpowiedz
@Megawonsz_dziewienc: Dostępna sieć, bez PSN

Błąd 80710016 występuje regularnie z powodu niedostępności samej sieci Playstation Network. Internet jest dostępny, ale w PSN trwają już prace techniczne. Musisz tylko poczekać. Możesz sprawdzić aktualny stan psn na stronie status.playstation.com/en-ua/.
  • Odpowiedz
  • 0
@Megawonsz_dziewienc: Dostępna sieć, bez PSN

Błąd 80710016 występuje regularnie z powodu niedostępności samej sieci Playstation Network. Internet jest dostępny, ale w PSN trwają już prace techniczne. Musisz tylko poczekać. Możesz sprawdzić aktualny stan psn na stronie status.playstation.com/en-ua/.

@umtali: nie w tym rzecz, nawet poprosiłem szwagra by sprawdził u siebie - i bangla...
  • Odpowiedz
  • 1
@enron: haha wez to skasuj i napisz sam kod bledu twoje zdjecie potem bedzie latac w memach xd

@umtali: a co ma latać? Pusty pokój? Nie ma tu ani kłótni rodzinnej, ani mojego odbicia z pindolem na wierzchu ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 0
@enron: dzwon na jakas infolinie sony albo wyslij maila przeciez oni maja od tego ludzi a nie szwagra pytasz xd

@umtali: najprościej było sprawdzić czy u niego działa :) A infolinia by zaczęła od pieprzenia o portach na routerze
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@enron: wygląda jak ban na IP albo ID konsoli. To 1 najprościej wykluczyć tworząc hotspot w telefonie będąc na LTE/3g, udostępnić na testy połączenie do ps3 i wtedy się zalogować do psn
  • Odpowiedz
  • 0
@adrjenq: na IP mało prawdopodobne, skoro z komórki i komputera mogę się logować - ale spróbuję, jeśli po południu nadal będzie ten problem
  • Odpowiedz
@TenTypTakMa: restartu routera jeszcze nie próbowałem, ale sprawdzę. Maili od sony nie stwierdzono, a raczej dochodzą bo np. na wszelki wypadek resetowałem hasło i od razu przyszło. Zresztą raczej niespecjalnie widzę szansę na to by był jakiś ban, dzieciaki czasem pograją w minecrafta i to cała ich aktywność sieciowa (oprócz używania YT)
  • Odpowiedz
@enron: U mnie ten problem występuje gdy przeloguje się na drugie konto w psn. Z reguły restart konsoli i routera pomaga, czasami trzeba chwile poczekać. Pytanie: masz podłączone PS4 pod tą samą sieć wifi lub używasz konta do dzielenia się grami?
  • Odpowiedz