Wpis z mikrobloga

@ChelseaDagger: Tylko SSRI plus jakieś inne przeciwdepresyjne bo leczą mózg, a benzo i inne podobne pomagają na krótki okres, potem jest 1000 razy gorzej niż było wcześniej. Nie mówiąc o uzależnieniu od psychotropów
  • Odpowiedz
@JackMarston2: ale ja nic o benzo nie pisałem, wiem, że to potrafi zaboleć jak odstawiania opio, niektórzy na hypku nawet twierdzą, że opio mniej boli niż benzo jak chcesz przestać.
  • Odpowiedz
@JackMarston2: podobno nawet można nie przeżyć nagłego odstawienia benzo jak długo brałeś.
co do wpływu benzo na psychikę to wiem, po paru tygodniach codziennego brania 1x małej dawki już jak przestałem mnie tabletki wołały zjedz nas i to całkiem mocno. po dwóch miesiącach albo większej dawce pewnie bym się nie oparł temu wołaniu, musiałbym powoli redukować.

wiem, że to nic nie naprawia jak się bierze, raczej jak lek przeciwbólowy działa i tyle.

chodziło
  • Odpowiedz
@10129: przytyłam na pregabalinie (nie mogę się rozstać) i escitalopramie (odstawiłam cholerę) 15 kg. Dobrze, że wyjściowo miałam niedowagę, bo bym była pućkiem już od dawna. A tak, to już ostatnia prosta!

• Odpowiedz