Wpis z mikrobloga

@koroluk: Tak bardzo jak mam to gdzieś jak kolorowe są osoby na reklamach korporacji, to uważam, że nie masz jednak racji. Tutaj akurat nie chodzi o zysk. Chodzi o brak linczu ze strony środowisk pro społecznych i środowisk „do walki” z rasizmem. Wstawiając białą parę lub tylko białe osoby wystawiają się na publiczną krytykę i/lub pozwy i pisma ze strony organizacji lewicowo-rasowo-pro społecznych. Wolą mieć święty spokój. Nie ma dla
  • Odpowiedz
Napisałem wyraźnie: "Język polski w swojej składni umożliwia podwójne zaprzeczenie".

Wrzuciłem drugi raz, tym razem konkretny cytat, bo zacząłem mieć uzasadnione podejrzenia, że nie zapoznał się z całością, bynajmniej nie ze zrozumieniem.

= Wrzuciłem drugi raz, tym razem konkretny cytat, bo zacząłem mieć uzasadnione podejrzenia, że nie zapoznał się z całością, na pewno nie ze zrozumieniem.
Skoro takie słowo jak bynajmniej istnieje w języku polskim, to chyba można go używać?
  • Odpowiedz
@KawaJimmiego: > Latynosów i żółtych często liczy się razem jako białych.

@KawaJimmiego: Latynosów tak, dlatego podałem ich razem z białymi, Azjatów nie liczy się jako białych, tylko zawsze figurują w osobnych statystykach.

Tak więc sam przyznajesz, że wymóg aby w tv 50% postaci była
  • Odpowiedz
@KawaJimmiego: Edit wg Twojej podlinkowanej strony obecnie tylko 10% kolorowych jest w mediach, a jak już pisałem w USA żyje ich dwa razy tyle.
Czyli wrzucając ten link jako argument, sam przyznajesz że liczba kolorowych w mediach wg demografii jest obecnie zanizona. Bardzo dobrze ( ͡° ͜ʖ ͡°)@
  • Odpowiedz
Latynosów tak, dlatego podałem ich razem z białymi, Azjatów nie liczy się jako białych, tylko zawsze figurują w osobnych statystykach.

@patykiem_pisane: W kryminalnych statystykach USA nie za bardzo.

50%? Już nie dwadzieścia? Policzmy:

Murzyni 13, Azjaci 5 indianie i mieszańcy 2 % równa się dwadzieścia procent. Nie rób urwy z matematyki( ͡
  • Odpowiedz
@patykiem_pisane: Weź poprawkę, że Azja to niezły kawał terenu. Różnie to może figurować w różnych statystykach.
10.2% dotyczy LGBTQ, a nie kolorowych jak już. A połowa z tych LGBTQ ma być kolorowa.
Zmienili dane na stronie, przedtem było:

GLAAD is calling on the industry to make sure that 20 percent of series regular characters on primetime scripted broadcast series are LGBTQ by 2025. Further, we would challenge all platforms –
  • Odpowiedz
Weź poprawkę, że Azja to niezły kawał terenu. Różnie to może figurować w różnych statystykach.

@KawaJimmiego: Tak czy siak na pewno nie figuruje pod white race, czyli znowu czerpiesz info z d--y ¯\_(ツ)_/¯

10.2% dotyczy LGBTQ, a nie kolorowych jak
  • Odpowiedz
Tak czy siak na pewno nie figuruje pod white race

@patykiem_pisane: https://www.urban.org/urban-wire/asian-americans-and-pacific-islanders-missing-minority-criminal-justice-data

Czyli przyznajesz się że z braku argumetów, gdy prosiłem o statystyki liczby czarnych w mediach zmieniłeś temat na lgbt?

For the second year in a row, LGBTQ characters of color outnumber white LGBTQ characters on broadcast television, 52 percent to 48 percent. 47 percent of all series regulars on broadcast scripted television are people of color, a three
  • Odpowiedz