Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
jeśli chodzi o podłączanie kompa pod tv, to ładnie to działa u mnie na aplikacji moonlight na android tv, jak ma się WiFi 5ghz, to wszystko jest ładnie i bez opóźnień @Pivoo:
  • Odpowiedz
Akurat dla mnie komputer to jest element salonu ( ͡° ͜ʖ ͡°). Nie rozumiem jak można mieć PCta gamingowego i nie podpiąć go pod TV. Nawet jeśli ma się kompa w innym pokoju to żaden problem przy minimalnej chęci pociągnąć USB, HDMI, kupić sobie bezprzewodową klawiaturę z touchpadem i grać na padzie ¯_(ツ)_/¯.

@Pivoo: Chyba nie wiesz jak działają bezprzewodowo rzeczy przy większych odległościach i grubszych ścianach.
  • Odpowiedz
@dqdq1: Wiem, dlatego wspomniałem o USB. HDMI to jest pikuś bo spokojnie 15m nawet da radę pociągnąć. Do USB potrzebny jest aktywny hub żeby przy takiej odległości móc coś podłączyć.
  • Odpowiedz
@Pivoo: #!$%@? nie będę wiercił w ścianach przez kilka pokoi żeby robić takie rzeczy. Czasem wezmę kompa do salonu żeby pograć.

Ani jedno ani drugie rozwiązanie nie da się porównać do wygody wciśnięcia jednego klawisza na padzie od konsoli.
  • Odpowiedz
@algus: chciałbym w sumie móc coś odpowiedzieć, ale muszę zamknąć mordę bo od grudnia kupno PS5 i XSX jest niemożliwa w normalnej cenie XD dobrze chociaż, że mi została do ogrania Zelda na Switchu i mam się czym zająć do momentu, w której będzie można kupić PS5 w sklepie a nie od Janusza na allegro
  • Odpowiedz
@dqdq1: Za 700 - 1000 zł? No PS4 pewnie da radę znaleźć w takiej cenie. Ogólnie możliwości na korzystanie z PC tak jak z konsoli jest pełno, tylko raczej niewiele osób wie że się da.

Jeśli chodzi o exy, to na PC też przecież są, dodatkowo żadna konsola nie ma tyle exclusivów co PC ¯\_(ツ)_/¯. Nawet nie wspominam o emulacji, bo to temat rzeka i dodatkowe kilka tysięcy dostępnych gier....
  • Odpowiedz
@cincin27: Faktycznie, dawno nie sprawdzałem. No ale Xboxa nie chcę (może sobie kiedyś series S kupię jako dekoder od gamepassa), więc poczekam jeszcze te parę miesięcy na PS5. Normalnie bym się tak nie spinał, ale 3 gry z PS4 chcę ograć na PS5 dla lepszej grafiki (TLoU2, Ghost of Tsuchima i hehe Cyberpunka), więc zamiast grać dzielnie czekają na swoja kolej :c
  • Odpowiedz