Aktywne Wpisy
jakis_login +154
Wczoraj zmontowałem sobie biurko, które sam zaprojektowałem (taa... niby nic szczególnego, ale musiałem np. uwzględnić kaloryfer, odstający parapet i lekko uciekającą ścianę). Blat z podwójnej (sklejone dwa arkusze ze sobą) płyty meblowej - grubość 3.6cm. Nogi stalowe, tzw. loftowe, zamówione pod konkretny wymiar tak, by biurko miało wysokość 80 cm (ostatecznie ma 80.6, bo zapomniałem uwzględnić te 0.6 cm...). I teraz najlepsze - szerokie na ... 2.60m :) Przesiadłem się z biurka
RitmoXL +42
Mamy spine z mężem o imię dla córki. Ja mam listę imion, które mi się podobają, on chce za wszelka cenę przeforsować imię swojej matki. Już wcześniej, przed ciąża, mówiłam, ze nie widzę opcji nazywania dzieci po członkach rodziny, zwłaszcza żyjących, bo jakby to jakaś prababcia była to mi to tito. On niby się zgadzał a teraz napiera, żeby dać imię po jego matce. Na moje argumenty, ze mojej mamie będzie przykro twierdzi, ze przecież na drugie może mieć po mojej. Tylko kto używa drugiego imienia. Więcej dzieci nie planujemy, wiec odpada opcja nazwania kolejnego po kimś z mojej rodziny. A jeszcze, u mnie w rodzinie jest taka paranoja imionowa, ze w najbliższej rodzinie mam trzy osoby noszące jednakowe imię, w tym ja. No k---a nie. Co Wy myślicie o nadawaniu imion po żyjących rodzicach, dziadkach? Bo ja z własnego doświadczenia wiem, ze jest to ciulate. #niebieskiepaski #rozowepaski #imiona
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #600f22767298ba000a3b5013
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: Eugeniusz_Zua
Wesprzyj projekt
Imię po babce mieć, ja p------e
Zabierz dziecku część własnej osobowości, definicji bo babce będzie przykro że bobo nie nosi po niej imienia
Czemu wszystkich imion w rodzinie od razu nie zmienicie na Mariusz?
Ja mam na 2 po dziadku i jest to straszne
Ale z drugiej strony w rodzinie żony używa się drugiego imienia i taka sytuacja że żona ma na imię tak jak jej mama bo mama używa drugiego imienia właśnie i jak nadawali imię córce to jakoś im nie przyszło do głowy że będą miały tak samo na imię ¯_(ツ)_/¯
Zaakceptował: LeVentLeCri
Zaakceptował: LeVentLeCri
Nigdzie to niepotrzebne, a tylko więcej pisania w różnych formularzach.
Imię po rodzinie to głupota. Niech każdy ma własne, a nie Burek 1, Burek 2 itd.
Komentarz usunięty przez autora