Aktywne Wpisy

picasssss1 +1057
Holiday park tego milionera co kazał wały rozkopać w Jeleniej górze. Abstrahując od tego dzbana to kto tam jeździ zdrowy na umyśle xD ni to hotel nie to domek na uboczu, wygląda to jak obóz koncentracyjny.
#powodz
#powodz
źródło: IMG_20240918_055917
Pobierz
Kearnage +639

a) Wymyśl i ugotuj potrawę, która nazwiesz zimowa zawierucha.
b) Zrób coś co planujesz od dawna a wiecznie odkładasz. Może dawno nie sprzątałeś jakiejś części domu? Może pora przejrzeć ubrania i wyrzucić zbędne? Pozbyć się toksycznej relacji?
c) Jaka zima, idź zagraj w piłkę nożną albo podobny sport letni!
Wybrałam b), bo jak tylko przeczytałam zadania, to wiedziałam co planuję od dawna. Całe życie hejtowałam bezy, aż dwa lata temu na weselu nie wdżambiłam PRZEPYSZNEJ Pavlowej. No i tak się do niej przymierzam od tych dwóch lat, ale dopiero #mirkowyzwanie mnie zmobilizowało.
Pierwsza wyszła całkiem ładna, nieco przypalona, ale jak się okazało - w środku delikatnie niedosuszona.
Podjęłam drugą próbę, w komentarzu zdjęcie dowodowe. No, ale mimo wydłużenia czasu suszenia i temperatury, dalej w środku się niewłaściwie zachowywała. Więc niestety, mirkowyzwanie w tej edycji zraniło mnie wręcz na wskroś. Jak jest tu jakiś spec od Pavlowej do chętnie przyjmę tipy, może skuszę się na jeszcze jedną próbę...
źródło: comment_16116134316mfYiAClyQZsXb8AVSrTaB.jpg
Pobierzźródło: comment_1611613479AQjm6wn3XqESLcXRasa1Un.jpg
PobierzZ zewnątrz obie wyglądają wybornie, chrupałabym! ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Dziękuję, dobrze że chociaż wizualne wrażenie wywołały na plus ʕ•ᴥ•ʔ
Tak, stąd: https://www.mojewypieki.com/przepis/biala-pavlova
Jeszcze gdzieś na tym blogu jest notka z tipami o bezie, też parę przydatnych info tam znalazłam.
Nie sprawdzałam czy faktycznie to działa, ale ciocia tak robi, a ona