Aktywne Wpisy
WykopX +8
03:00:01 #listaobecnosci #nocnazmiana
Śpicie?
@Lockersky @PapiezPolak937 @Rimbolo @Przegrywzyciowy0 @LeKosmita @GryzeKisiel @pestis @ask111
Śpicie?
@Lockersky @PapiezPolak937 @Rimbolo @Przegrywzyciowy0 @LeKosmita @GryzeKisiel @pestis @ask111
rysiekryszard +21
Ja rozumiem, że wielu uważa kobiety za kompletne kretynki, ale one paradoksalnie jeśli chodzi o relacje damsko-męskie nie są takie głupie i w miarę wiedzą o co chodzi. Do czego zmierzam? Jak nastolatka poznaje Oskarka, to wbrew temu co się myśli, niekoniecznie wierzy w to, że będzie z tym Oskarkiem aż do śmierci. A co za tym idzie daje mu dupy nie z powodu wielkiej miłości, ale z powodu zwykłej chęci #!$%@?ńska.
-Dymi mi się z pieca, cugu nie ma w kominie, a w chałupie pełno dymu
-Dobrze przyjedziemy zobaczyć co się dzieje i wyczyścimy przewód dymowy
Wchodzę na dach, a tam komin #!$%@? smołą i sadzą jakby od kilku lat nie był czyszczony.
Pytam się czym pali w piecu
-Panie, komin czyszczony przez mnie miesiąc temu, drewno suchutkie trzy sezony leżakowane
Nie mam zdjęcia, ale podczas czyszczenia pieca wyjąłem z paleniska butelkę i worek od zaprawy cementowej...
Masakra, a później propaganda w tv, że samochody są największym źródłem smogu. Codziennie na kominach wiedzę takie rzeczy...
Później pożary sadzy w kominach i też zdziwienie, jak to się mogło stać... pół dachu spalone i wielkie oczy bo ubezpieczalnia pieniędzy nie chce bez protokołu kominiarskiego wypłacić...
#smog #kominiarz #pracbaza #komin #pozar
Powiem Ci tak jeżeli kominiarz nie ma obiekcji do ilości sadzy, jej jakości oraz drożności przewodu to raz do roku starczy.
Powiedz mi dom jest ubezpieczony ?
Jeżeli tak to ważne jest to, aby mieć protokół z przeglądu przewodów kominowych (dymowe, spalinowe, wentylacyjne) wykonany przez Mistrza Kominiarstwa. Ubezpieczyciele w przypadku pożarów wymagają tego i
Przegląd to sprawdzenie całego domu/mieszkania, a nie tylko czyszczenie z sadzy.