Wpis z mikrobloga

Miał ktoś Ssangyonga lub Deawoo Musso? Chcę kupić do upalania na polu/łące itd Nie jakieś bagna z topieniem samochodu tylko w miarę szybkie latanie przez błota. Z modów to tylko lift i mtki, no może ewentualnie wydech bo celuje w 3.2 Benz ( ͡° ͜ʖ ͡°) Jakieś opinie jak radzi sobie w terenie, jak z awaryjnoscia?
#samochody #motoryzacja #offroad
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@michalmi: spoko bier ale korando nie musso, różnica w prowadzeniu znaczna na korzyść korando, na dodatek jest lżejszy. Części napędowe pasują oczywiście z MB, cała reszta dostępna już po hartach czy i intercarsach.
Jeździ jak wszystko w sumie.
  • Odpowiedz
a mosty Dana

@michalmi: Tam jest Dana 30 z przodu - sprawdź dokładnie przed zakupem czy most nie wyje i nie daj sobie wmówić że to koła dają taki dźwięk, to Danusia śpiewa ( ͡° ͜ʖ ͡°). No i uważaj na piasty i półośki, bo jedno i drugie niezbyt żywotne, nawet piasta Timken potrafiła dość szybko paść, ale i tak lepiej niż jeb.y crown. Miałem w
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@michalmi: rama z tyłu, mocowania fotela, klapa, osłona pod bakiem w musso 99% będzie zgniłe, elektryczne dopinany napęd sypie się jak rama z tyłu. Reszta ok tylko nie kupuj wolnossącego dizla xd
  • Odpowiedz
  • 0
@michalmi: 3.2 ma komputer z którym łączy się tylko interfejs Daewoo za kilka tysięcy, jeszcze był drugi interfejs, który ogarnia kompa - reszta może zapomnieć Delphi/bosz nawet silnika nie widzi. Więc jak dorwie cię błąd to licz, że na 30 mechaników tylko 1 go "czyta"
  • Odpowiedz
  • 0
@michalmi: i była w tych autach #!$%@? moda na zmienianie miejscami pinów w gnieździe przez co czasami podłączenie pod kompa jest jeszcze trudniejsze..
  • Odpowiedz
@maks112: Kurde ja właśnie w 3.2 celowałem xD czyli sam na pewno nie zczytam go. Z rudą to się liczyłem że przy takiej cenie śrubokręt będzie przechodził na wylot miejscami. Trochę zmartwiły mnie problemy z napędem. Z automatem są też problemy? Może rzeczywiście lepiej wybrać Korando tak jak @Tonari_Totoro pisał ( ͡° ͜ʖ ͡°) tylko trudno go znaleźć w benzynie. Chociaż z drugiej strony mechanicznie
  • Odpowiedz
  • 0
@michalmi: w musso/korando lepiej brać Turbo dizla 2.9.. Motor 3.2 jest nazwijmy to... Rzadko spotykany? Dizlel merca zajebisty klekot ma xd
  • Odpowiedz
  • 1
@michalmi: i jak bomba #!$%@? to dizel to przeżyje, archaiczna budowa.. można błędy odczytać metodą błyskową przy podpięciu w odpowiednie piny.
  • Odpowiedz