Miał ktoś Ssangyonga lub Deawoo Musso? Chcę kupić do upalania na polu/łące itd Nie jakieś bagna z topieniem samochodu tylko w miarę szybkie latanie przez błota. Z modów to tylko lift i mtki, no może ewentualnie wydech bo celuje w 3.2 Benz ( ͡°͜ʖ͡°) Jakieś opinie jak radzi sobie w terenie, jak z awaryjnoscia? #samochody #motoryzacja #offroad
@michalmi: będziesz sam grzebał i diagnozował? Mam obawę że mało który mechanik będzie się brał za to auto bo to dość egoztyczna konstrukcja w kraju kwitnącej cebuli. Ale samo auto fajne.
@Podstarzaly_Mandalorianin: W bliskiej rodzinie mam mechanika a sam też trochę ogarniam. Ogólnie tak. Z tego co się zorientowałem silniki są Mercedesa a mosty Dana, więc bez jakiejś egzotyki przynajmniej od strony mechanicznej.
@michalmi: spoko bier ale korando nie musso, różnica w prowadzeniu znaczna na korzyść korando, na dodatek jest lżejszy. Części napędowe pasują oczywiście z MB, cała reszta dostępna już po hartach czy i intercarsach. Jeździ jak wszystko w sumie.
@michalmi: Tam jest Dana 30 z przodu - sprawdź dokładnie przed zakupem czy most nie wyje i nie daj sobie wmówić że to koła dają taki dźwięk, to Danusia śpiewa ( ͡°͜ʖ͡°). No i uważaj na piasty i półośki, bo jedno i drugie niezbyt żywotne, nawet piasta Timken potrafiła dość szybko paść, ale i tak lepiej niż jeb.y crown. Miałem w
@Podstarzaly_Mandalorianin: Taa z mostami potwierdziłeś moje przypuszczenia. Przerabiałem już to przy kupnie ZJ-ta. Dzięki za info o piastach i półosiach to sobie ogarnę ile to kosztuje
@michalmi: rama z tyłu, mocowania fotela, klapa, osłona pod bakiem w musso 99% będzie zgniłe, elektryczne dopinany napęd sypie się jak rama z tyłu. Reszta ok tylko nie kupuj wolnossącego dizla xd
@michalmi: 3.2 ma komputer z którym łączy się tylko interfejs Daewoo za kilka tysięcy, jeszcze był drugi interfejs, który ogarnia kompa - reszta może zapomnieć Delphi/bosz nawet silnika nie widzi. Więc jak dorwie cię błąd to licz, że na 30 mechaników tylko 1 go "czyta"
@michalmi: i była w tych autach #!$%@? moda na zmienianie miejscami pinów w gnieździe przez co czasami podłączenie pod kompa jest jeszcze trudniejsze..
@maks112: Kurde ja właśnie w 3.2 celowałem xD czyli sam na pewno nie zczytam go. Z rudą to się liczyłem że przy takiej cenie śrubokręt będzie przechodził na wylot miejscami. Trochę zmartwiły mnie problemy z napędem. Z automatem są też problemy? Może rzeczywiście lepiej wybrać Korando tak jak @Tonari_Totoro pisał ( ͡°͜ʖ͡°) tylko trudno go znaleźć w benzynie. Chociaż z drugiej strony mechanicznie
#rosja #ukraina Dla poliakow, intencje Ukraińców nigdy nie będą jasne, nie wiem skąd w naszym narodzie, brak autorefleksji. Pamiętamy co nam robili na Wołyniu, a mimo to stajemy za nimi. Czemu tak jest i czy macie refleksję, że Rosja staje się teraz głównym celem zachodu?
#samochody #motoryzacja #offroad
Jeździ jak wszystko w sumie.
@michalmi: Tam jest Dana 30 z przodu - sprawdź dokładnie przed zakupem czy most nie wyje i nie daj sobie wmówić że to koła dają taki dźwięk, to Danusia śpiewa ( ͡° ͜ʖ ͡°). No i uważaj na piasty i półośki, bo jedno i drugie niezbyt żywotne, nawet piasta Timken potrafiła dość szybko paść, ale i tak lepiej niż jeb.y crown. Miałem w
tylko weź takiego #!$%@? znajdź teraz ( ͡° ͜ʖ ͡°)