Wpis z mikrobloga

@BenekTG: generalnie wyszło bardzo OK - jadłbym, dałbym tylko mniej tofu (bo to chyba tofu po lewej), bo nie przepadam, no i właśnie więcej bulionu.
@BenekTG: generalnie to polecam oczywiście kupić wałek, ale technika też jest ważna. Wystarczy robić tak jak na niektórych filmach na yt - owijasz ciasto na wałku i jedziesz. Na początku to dziwnie wygląda i nie bardzo kumasz co masz robić dokładnie, ale po chwili się okazuje, że nawet największy beton da się tak fest szybko rozwałkować i nie trzeba partiami.
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@BenekTG: w jakim sosie trzymales jajka po ugotowaniu? Char siu?
Po przekrojeniu miesa, polecam troche opalic te czesc nieupieczona palnikiem do cream brulee.
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@BenekTG: thx, elegancko wygladaja u Ciebie :) moj tip przy ich gotowaniu to robienie dziurki wykalaczka na wierzchu jajka w skoropce.

Ja musze jeszcze makaron kiedys zrobic taki jak w/w u Ciebie.