Wpis z mikrobloga

Wczoraj laryngolog wystawił mi skierowanie na wycięcie migdałków, mówił że są w tak złym stanie że to jedyne słuszne rozwiązanie ( ͡° ʖ̯ ͡°) Ktoś miał taki zabieg? Słyszałem że bardzo boli do 2 tygodni po wycięciu? Piszcie proszę swoje doświadczenia i przemyślenia, będę bardzo wdzięczny.

#zdrowie #medycyna #gownowpis #przegryw
  • 20
@Menel94: ja za dzieciaka mialem takie cos no to pierwsze pare dni byla lipa ciezko bylo mi przelykac cokolwiek bo bolalo ale nie jakos strasznie a po takim solidnym tygodniu to juz do normy jakos wracalo z tego co pamietam nie ma co sie bac
@Yungarczi: Ok, a powiedz mi czy leżałeś w szpitalu? Bo tu mam sprzeczne informacje, dziś gadałem z kuzynem to mówił że tydzień po zabiegu leżał w szpitalu natomiast powertowałem trochę fora internetowe i ludzie pisali że bezpośrednio po zabiegu szli do domu bez konieczności hospitalizacji.
@Menel94: miałam jakoś 3-4 lata temu, bolalo przez tydzień, ale z dnia na dzień mniej. Przez pierwsze kilka dni zaczynałam od saszetki leku przeciwbólowego rozpuszczonej w wodzie. Nie można jeść nic twardego i suchego, żeby nie oderwać niechcący włóknika z gardła, a najlepiej jeść zimne. Generalnie nieprzyjemne, ale do przeżycia. I jaka ulga po wszystkim.
@Menel94: Sam nie miałem, ale cała rodzina miała wycinane i z tego co widzę to mniej chorują ( takie zropiałe migdałki to siedlisko bakterii ). Minus tego jest taki, że jak mają infekcję to od razu idzie im na węzły chłonne, bo one przejmują rolę bariery ochronnej po wycięciu. ( ͡º ͜ʖ͡º)
@sabuliga: Nie będę wstawiał zdjęcia :p są zniszczone, dziurawe i jest na nich jakiś biały nalot którego nie mogę się pozbyć. Są jak to powiedział lekarz "powiększone w stopniu drugim".
@sabuliga: Moje migdały są dużo większe, wydaje mi się że Twoje są ok ale ja nie jestem laryngologiem :p jak masz jakiekolwiek wątpliwości to idź do lekarza to skonsultować.