Wpis z mikrobloga

Cześć Mirki,
Wylogowało mnie z FB. Podczas próby logowania dochodzę do momentu dwustopniowej weryfikacji i dostaje kod z numeru +48789238400 zamiast od FACEBOOK, jak to zazwyczaj miało miejsce. W google znalazłem opinię, że numer ten to „oszust włamujący się na fb”. Miał ktoś podobną sytuację? Co z tym zrobić? Zmiana hasła coś da?

#facebook #bezpieczenstwo #hacking #oszukujo #kiciochpyta #kradziez
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

"Wykorzystaj kod XXXXXX do uwierzytelniania dwuskładnikowego na Facebooku."
+48 502 903 721
+48 518 836 143
+48 516 590 939
+48 513 714 474

Przy
  • Odpowiedz
@rees90: Dodając jeszcze komentarz do mojego poprzedniej odpowiedzi. Czytając na necie komentarze to ludzie z tych numerów nie tylko kod dostają ale np informacje o nieodebranej paczce czy inne jakieś próby wyłudzenia. Co najlepsze przychodzi sms wtedy kiedy chce wejść wtedy kiedy normalnie powinienem dostać sms z nuemru "FACEBOOK".
  • Odpowiedz
  • 1
@khebf:
@virusriddle:
@nimnul:
Kody przestały przychodzić W OGÓLE.
W tej chwili sytuacja wygląda tak, że próbowałem zmienić hasło, wylogowałem przy tym ze wszystkich urządzeń, jednak, żeby zakończyć proces resetowania hasła zawsze dochodzę do momentu, kiedy muszę wpisać kod z SMSa. Który już nie przychodzi. Sytuacja zgłoszona do FB, ale nie wiadomo czy i kiedy odpiszą (mieli wkrótce).

Będzie beka jak się za tydzień okaże, że te
  • Odpowiedz
@rees90: Zapewne każe Ci teraz podać kod z tych kodów jednorazowych. U mnie każda wiadomość z smsów o treści "Wykorzystaj kod..." jest taka sama. Każda wiadomość ma na końcu kropkę. Od numeru FACEBOOK również mają. Te do zweryfikowania numeru swojego nie mają. Załóż nowe konto i podaj tam swój numer. Zostanie skasowany ze starego konta. Wtedy kod do logowania powinieneś dostać na maila. Ogólnie raz wykorzystałem ten kod do weryfikacji
  • Odpowiedz
@rees90: PS: właśnie kolega musiał potwierdzić swój numer na Netflixie i dostał smsa o treści "Twój kod weryfikacji numeru telefonu w serwisie Netflix: XXXXXX." z numeru +48 732 483 536
  • Odpowiedz
jakby ktoś znalazł ten wpis googlując po jednym z numerów (jak ja). Z 518 836 143 (518836143) dość niespodziewanie dostałem wiadomość "Your Messenger verification code is G-.."
O ile dobrze rozumiem stało się tak dlatego że dostałem (inny) SMS wysłany z nowo skonfigurowanego telefonu Xiaomi który:
1. używa googlowej apki do SMS/wiadomości
2. miał domyślnie włączone funkcje chatu (RCS, następca SMS), którego chyba nie wspiera mój operator (nju)
  • Odpowiedz