Aktywne Wpisy

cmhqwidget +131
Odwrotna Familiada Sezon 2 cz. 3
Zasady: Masz odpowiedzi, zgadnij jakie jest pytanie. Odpowiedzi, które zawierają motyw, który wygrał w poprzedniej grze, będą eliminowane
Plusiwo to moje paliwo, zostaw plusika!
Żenujący Żart Prowadzącego:
Dlaczego deszcz siedzi w więzieniu?
W poprzednim odcinku
Prawidłowe pytanie:
_Wygrał/a: @Pawery1
Nagroda publiczności dla @Kaczorra za pytanie:
co jadł Grzegorz Borys gdy ukrywał się przed policją?
#odwrotnafamiliada
Zasady: Masz odpowiedzi, zgadnij jakie jest pytanie. Odpowiedzi, które zawierają motyw, który wygrał w poprzedniej grze, będą eliminowane
Plusiwo to moje paliwo, zostaw plusika!
Żenujący Żart Prowadzącego:
Dlaczego deszcz siedzi w więzieniu?
W poprzednim odcinku
Prawidłowe pytanie:
_Wygrał/a: @Pawery1
Nagroda publiczności dla @Kaczorra za pytanie:
co jadł Grzegorz Borys gdy ukrywał się przed policją?
#odwrotnafamiliada

exori_vis +303

Mam sieć oparta na #unifi, dostęp do internetu przez router/modem ISP na którym jest ustawiony DMZ na router ubiquiti; brak możliwości ustawienia w tryb bridge więc mam podwójny nat.
Ostatnio zakupiłem serwer synology ds420j i próbuje na nim uruchomić OpenVPN. Port 1194 przekierowany na synology, przy próbie łączenia ładnie dostaje IP z puli ustalonej w synology (10.0.100.0/24). I tu zaczyna się problem bo nie mam dostępu ani do sieci Internet, ani do wewnętrznej sieci LAN do której podpięty jest synology.
Próbowałem na routerze ustawić statyczny routing (next-hop) na synology ale to nie pomaga.
Community na forum unifi i synology milczy, więc może tutaj będzie jakiś expert od #siecikomputerowe który podpowie jaka regule jeszcze muszę dodać? Bo wygląda to tak, jakby pakiety wychodziły ode mnie do serwera synology a następnie się gubiły gdzieś po drodze do mnie
Moga zrobić bridge przy biznesowym symetryku max 300/300, ale cena jest kilka razy większa.
Ale w sumie jak cały ruch z zewnątrz i tak wpada na USG i to on odpowiada za cały ruch w sieci, na nim mam tak jak mówisz poustawiane vlany i przekierowania portów i cała resztę.