Wpis z mikrobloga

#docker #sysadmin #plex #vps
Chce postawić tandem - rutorrent/plex/lidarr/bazarr/sonarr itp
Czytałem że najwygodniej o--------c to przez docker-compose
Zrobiłem tak że utworzyłem sobie dla każdego kontenera osobny folder i w nim plik docker compose yml. Ale widziałem na YT jak jakiś ziomek miał wszystko w jednym pliku yml i dotarło do mnie że robię to źle ( ͡º ͜ʖ͡º)
Jak to powinno wyglądać żeby to miało ręce i nogi?

Do tej pory postawiłem tak rutorrenta i plexa oba od linuxerver. O ile plexa ogarnąłem, choć były problemy (nie wiedziałem że ten token trzeba wygenerować żeby móc wogole zarzadzac serwerem i że trzeba założyć konto online na plexie) to rutorrent to masakra. Najpierw musiałem ręcznie sobie zrobić prompt o hasło do rutorrenta, później wyczaiłem ze ten obraz nie ma xmlrpc więc nie mogę sobie odpalić na telefonie transdroida, a szczytem jest ładowanie - webui potrafi się ładować 10-15sekund... K-----y idzir dostać.

Jest na YT jakiś fajny tutorial co i jak po kolei?
I jaki polecacie image rutorrenta, bo ten od linuxerver jest s---------y.
  • 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@korni007: docker compose to jeden plik dla kilku kontenerów, więc tego się nie rozbija. Poszczególne kontenery mogą mieć podkatalogi na dane i konfigurację.
Co do reszty, to nie pomogę, nie ciągam piratów z sieci, więc tu pozostaje po prostu dokumentacja na dockerhub.
  • Odpowiedz