Aktywne Wpisy
Pierre_Nietzsche +508
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
dabi +242
przezyjmy to wspólnie jeszcze raz, jak swiat sobie dał splunąc w twarz przez zydowsko-chinski wirusik
#covid19 #covid #heheszki #dziendobry
#covid19 #covid #heheszki #dziendobry
Szybkie pytanie, bo już zgłupiałem. Czy te głośniki Hertz DCX 165.3 wystarczy podpiąć pod fabryczne radio samochodowe czy jednak trzeba wzmacniacz? Te radia mają RMS około 20W, a te Hertze 60W RMS, ale z drugiej strony głośniki powinny być mocniejsze niż wzmacniacz (czy to w radiu czy inny). Ciekawi mnie to, ponieważ kupiłem je i te fabryczne kijowe głośniki (25W RMS) grają mocniej, głośniej, głębiej niż nowe. Natomiast jeśli kupie wzmacniacz samochdowoy, nawet taki za 150 zł to chyba razwali te Hertze, bo będzie miał za dużo mocy do nich. Jak to w końcu jest?
takie 93dB i wyzej zagraja pod radiem
mocno skrotowo kazde 3 w gore to 2 razy mniejsze zapotrzebowanie na prad.
czyli 86 na przyklad bedzie trudno napedzic, 88, 89,. 91 i wyzej to juz sa takie akceptowalne
@MrFrost: nie zauważysz różnicy na fabrycznym radiu, a z resztą nie jest to dla ciebie jako słuchającego ważne
Lepszy dobry głośnik z pasmem do 60hz, niż taki który będzie dosłownie pierdział na 50
To nie tak że kupując coś co schodzi niżej, dostaniesz automatycznie lepsze basy
I kto twierdzi że wzmacniacz musi być słabszy niż głośniki? Po pierwsze w każdym wzmacniaczu ustawiasz moc. Druga sprawa że te głośniki chcą dostać 60w i dobrze by było, żeby te 60w nie dawał wzmacniacz rozkręcony na maxa.
https://allegro.pl/oferta/wzmacniacz-samochodowy-4-kanalowy-1000w-zwrotnica-9883671383