Wpis z mikrobloga

@wajdzik: szacunek za monitor, sam się przymierzam do przesiadki z 21:9 na 32:9 - czekam, aż będą jakieś modele z freesync i matrycą IPS, na razie są niestety do wyboru albo IPS 60Hz, albo VA z Freesync. No i musiałbym kompletnie biurko przeorganizować :P
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Don_Janusz: zobaczymy. Linia w sumie i tak będzie prosta. Teoretycznie nie powinno to robić większej roznicy. Zresztą żona nie robi budynków samych w sobie tylko projektuje fundamenty pod nie, więc będzie OK.
  • Odpowiedz
@Don_Janusz w sumie to chyba kwestia przyzwyczajenia. W cadzie widzisz wymiary ma żywo, a raczej wymiar programu nje będzie się różnił na ekranie płaskim a na ekranie krzywym ( )
  • Odpowiedz
@yojo2: Ale po co Ci IPS? Matryca VA w G9 daje wcale nie gorsze kolory, ma lepszy kontrast, czerń i nie smuży (samsung coś poczarował). Fakt kąty wciąż lepsze ma IPS, ale przy takim formacie z tym zakrzywieniem nie ma to znaczenia
  • Odpowiedz
@wajdzik: gratulacje. Ja chciałem kupić wypasiony komputer ale w końcu chyba padnie na hulajnoge elektryczną bo w końcu niedługo ma wejść ustawa która to reguluje, po 4 latach od zapowiedzi xD
  • Odpowiedz
@wajdzik: Jak się sprawuje? Czekałem do tegorocznych targów CES czy może zapowiedzą coś jeszcze ciekawszego lub następcę, ale nie ma kompletnie nic (poza 42" oled) więc chyba i ja zamówię :)
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Piter2222: UK - Novatech, £650, paczka wysłana na drugi dzień.
@RandallPL: i5-6500, pod koniec swojego życia spotkał się z ryzen 5 5600x i dostał jakby drugie skrzydła (3x więcej FPS w CS go)
@KochamJescKisiel: jeśli masz HDMI 2.1 to chyba spoko. Na 2.0 nie obsługuje pełnej rozdzielczości.
@mar-v-son: jeszcze nie wiem. Jeśli nie zapomnę to dam znać za kilka dni. Żona mi dzisiaj pisała
  • Odpowiedz