Aktywne Wpisy

wykop +63
Dzień dobry, Wykopowicze \ (•◡•) /
1. W naszym poprzednim wpisie informowaliśmy o tym, że jedno powiadomienie - w zależności od klikniętego obszaru - może kierować bezpośrednio do wołania lub (jeśli kliknięto w link) do głównego widoku wpisu lub znaleziska. Tak to działało w poprzedniej wersji serwisu. I niestety nie sprawdziło się. Zauważyliśmy, że wielu z Was wciąż gubi się w tych założeniach. Chcąc przejść do treści, w
1. W naszym poprzednim wpisie informowaliśmy o tym, że jedno powiadomienie - w zależności od klikniętego obszaru - może kierować bezpośrednio do wołania lub (jeśli kliknięto w link) do głównego widoku wpisu lub znaleziska. Tak to działało w poprzedniej wersji serwisu. I niestety nie sprawdziło się. Zauważyliśmy, że wielu z Was wciąż gubi się w tych założeniach. Chcąc przejść do treści, w
Jankojaneczko93 +115
Skończyłem niedawno jedną z największych prac jakie miałem przyjemność zrobić. Jest to torba podróżna w stylu retro z czarnej skóry. Nie było łatwo, natomiast efekt końcowy jest jak dla mnie bardziej niż zadowalający ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Całość zajęła około 35 godzin. Robiona w stu procentach ręcznie, od projektu do malowania po szycie. Jak wam się podoba?
Mój Instagram
#leatherworking #handmade #rekodzielo #chwalesie #modameska
Całość zajęła około 35 godzin. Robiona w stu procentach ręcznie, od projektu do malowania po szycie. Jak wam się podoba?
Mój Instagram
#leatherworking #handmade #rekodzielo #chwalesie #modameska

#nauka #patologiazewsi
Komentarz usunięty przez autora
@smerfoso: wszechświat jest elektryczno/muzyczny i takie rzeczy jak ciała niebieskie, gwiazdy i planety mają wpływ na organizmy żywe ale rozumiem że możesz być na tyle ograniczony że cię to śmieszy
Komentarz usunięty przez moderatora
@PrzetunelowanyElektron: Kiepskie porównanie. Próby alchemiczne były tak na prawdę doświadczeniami chemicznymi, natomiast astrologiczne gusła można sobie wsadzić w dupę, ich przydatność jest zerowa.
xD
mają wpływ, ale ich rzeczywistym wpływem nie zajmuje się astrologia.
@smerfoso: gościu jak wyskakujesz z pseudonauką to wiadomo że skreślam cię jako rozmówcę, w dalszej częsci robisz cherry-picking żeby tylko coś podwazyć , sceptycyzm dla czystego sceptycyzmu
na ang jest również pseudoscience :)
@ejsap_kupno: tak jest traktowane jako naukę w bardziej rozwiniętych kjrajach np niemczech
podobnie jak feng shiui jest trraktowane poważnie w chinach skąd masz komputer i
w świetle dzisiejszej jej definicji - nie
https://pl.wikipedia.org/wiki/Nauka#Wiedza_naukowa_(Kryteria_naukowo%C5%9Bci_wiedzy)
@smerfoso: wikipedia fałszuje i cenzuruje całe dziedziny wiedzy
@thexDguy: a teraz nagle eksperymenty kwantowe pokazują że świadomość ma wpływ na wynik eksperymentu
a myślisz że to się nie skaluje do makro skali ?
niczego takiego nie pokazują, mówią o tym filozoficzne próby wyjaśnienia tych eksperymentów.
nie jest pojęciem zdefiniowanym w fizyce
udowodnij, ze astrologia jest nauką. jest jakaś zasada, która sprawdza się w realnym życiu? Jak księżyc jest w nowiu to #!$%@? się na schodach czy coś?
@smerfoso:
księzyc i fazy księżyca są używane w rolnictwie ale jesteś na tyle ograniczony że nawet nie wiesz jak się produkuje jedzenie które zjadasz na talerzu więc po co kontynuować ten
@paczelok: To jest nieprawda. Nie chodzi o świadomość tylko sam fakt wykonania pomiaru, bez znaczenia czy dokonuje go świadomy obserwator, małpa czy maszyna
https://en.wikipedia.org/wiki/Observer_effect_(physics)
@ejsap_kupno: są takie badania
astrologia jest używana na rynkach finansowych
nudzi mnie już te pisanie z noobami
@ejsap_kupno: nie będę teraz przemierzał przepastnych przestrzeni interentu żęby znaleźć coś dla mirka który wynajdzie argument z dupy przeciwko
@ejsap_kupno: poprawiłem
@welin: dobrze powiedziane
epicccc troll win