Wpis z mikrobloga

@Kurkur: dobre pytanie, z revo nie bangla bo revoluty to blokują, revolut bank to co innego i nie powinni blokować w teorii a w praktyce pewnie nie da się przelać. Ja korzystam revolut>n26>bitpanda PRO
  • Odpowiedz
@plaisant: Szkoda, że jest ta prowizja za doładowanie kartą. Doładowania Revo za pomocą Apple Pay mega wygodne. Mam nadzieję na szybką popularyzację tej metody także w kantorach krypto. Będzie trzeba puścić przelew testowy.
  • Odpowiedz
@Kurkur: ogólnie jak kupujesz kartą to płacisz z miejsca minimum 2,5% prowizji bo to VISA/MC narzuca. Zawsze będzie ta prowizja. Nie będzie wykorzystania tej metody w kantorach i na giełdach. Zawsze lepiej przelewem z revoluta, jest szybko.
  • Odpowiedz
@plaisant: No ja mam 1,5% Visa/Mastercard. Za to przez Netteler i Skrill 3,6% oO. Próbowałem zapytać w helpdesku ale widzę, że jest zaprojektowany na konkretne zgłaszanie problemów. Przydałby się czacik jak w Revo i ING :)
  • Odpowiedz
Netteler i Skrill 3,6%

@Kurkur: mam tam konta od 15 lat, zdzierają konkretnie, korzystam jak musze, zdaje się skrill to była jedna z niewielu *bramek do hazardu (przelewy do bukmacherów)
  • Odpowiedz
Tak było. Poza tym dużo nieprzychylny opinii czytałem o Skrillu. Na Trustpilot piszą jak to Skrill blokuje środki bez uzasadnienia. Problem z supportem. Z Netteler należą do jednego stowarzyszenia Paysafe Gropu Ltd. Teraz gdy Revo jest bankiem to jakoś tak mniejszy stres z trzymaniem tam większych sum. Przelewy bankowe jawią mi się jako coś staromodnego XD
  • Odpowiedz