Aktywne Wpisy
Coś mi się nie zgadza.
Kwota na UoP na umowie to 16500brutto
Wypłata netto wyniosła 11509.
Nie może chyba tak wyjść? Po podpisaniu aneksu jestem i to pierwsza czysta wypłata bez uciętej kasy za progi podatkowe.
Jak ktoś potwierdzi to dzwonię do HR co się odwala.
#hr #zarobki #praca #umowaoprace
Kwota na UoP na umowie to 16500brutto
Wypłata netto wyniosła 11509.
Nie może chyba tak wyjść? Po podpisaniu aneksu jestem i to pierwsza czysta wypłata bez uciętej kasy za progi podatkowe.
Jak ktoś potwierdzi to dzwonię do HR co się odwala.
#hr #zarobki #praca #umowaoprace

źródło: 20240202_050034
Pobierz
Bo wlasnie zauważyłem, że np. Dior Sauvage najpierw były przez lata EDT, dopiero później wyszły EDP, a na końcu Parfum. Czy wszystkie pachną dokładnie tak samo, a różnią się tylko stężeniem?
Trochę pytanie laika, ale chciałbym wiedzieć, jak to dokładnie jest.
#perfumy
@Kapitalista777: nie
@Kapitalista777: Nie jest. Składników perfum nie można tak skalować, każda koncentracja to inna kompozycja
W takim razie jaki jest sens takiego zabiegu?
Czy w ogóle prawda jest, że Parfum pachną "najmocniej", EDP trochę mniej i tak dalej?
@Jaroslaw_Keller: No właśnie, jak byś je porównał?
@Kapitalista777: nie, to różne zapachy
@Mu5hr00m: też nie
Joop homo EDT bije na głowę i projekcja i trwałością z połowę EDP i parfum dostępnych na rynku
@Kapitalista777: Marketing, zobacz ile perfumowego "póspólstwa" na to się łapie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Prędzej powiedziałbym że tendencja jest odwrotna i projekcja maleje ze wzrostem stężenia substancji pachnącej
@Deska_o0: dlatego też napisałem "generalizując", zawsze się znajdzie wyjątek od tego co napisałem ;p
@Deska_o0: chyba ty XD
@Mu5hr00m: No właśnie, dlaczego więc po prostu w przypadku tych samych perfum po prostu nie skaluje się stężenia olejków, jak podpowiada intuicja?
@Deska_o0: Nawet nie strasz, mój pierwszy blind i czekam zajadamy jak Messerschmitt XD
@Kapitalista777: kolega @vizori napisał Ci powyżej - nie da rady skalować składników tak by zachować zapach zmieniając stężenie
@tommie-182: z jakiej racji? Wszędzie gdzie powielane są fejki jakby parfum > EDP > EDT nie ma nawet słowa o tym że tyczy się to tego samego zapachu, co w sumie jest prawdą bo przeważnie EDP to inny zapach niż EDT
źródło: comment_1610274586Oeb4SBPZAXuQrIjcCO78V0.jpg
Pobierz