Wpis z mikrobloga

Cześć, nie spodziewałem się aż tylu plusów. Dzięki!
No to odpowiedzi:

@Wampist: W lato możesz użyć moskitiery albo nie chodzić tam gdzie jest dużo robactwa (czyli nad wodę). Osobiście miałem szczęście i nigdy mnie nic nie pożarło.
@UFC_DANA_FANS: Nigdy nie miałem żadnych przygód ze zwierzętami. Generalnie jest luz - to one się Ciebie boją. Wiem że w Polsce zwiększa się populacja wilków, ale nigdy nie było żadnego problemu. Jedyna znana
@niewieszocb: Jedno pytanie - w lesie sra się do dołu, czy buschcraftowcy wymyślili jakieś bardziej komfortowe rozwiązanie? :D
Bo jeśli nie, to i tak sobie kupiłbym taki hamaczek z osprzętem i na posesji wśród lasów tak nocował, od potrzeb takich jak gotowanie i telewizja mam domek.
@niewieszocb: Pięknie! Interesuje mnie przetestowany zestaw tarpa, hamak & śpiwór w warunkach zimowych. Jeśli jesteś zadowolony za swojego sprzętu, to wielka prośba o linki/modele sprzętu!
@niewieszocb: hamak jest wewnątrz śpiwora, czy ze śpiworem wchodzisz do hamaka? Bo jak wejdziesz ze śpiworem do hamaka, to on go ładnie ściśnie tak, że na dużej powierzchni zmniejszy się jego grubość i powinno być zimniej.
Jak wygooglowałem "winter hammock" (grafika), to tam sporo ludzi ma dodatkowy śpiwór na zewnątrz
Cześć!
@Solberg:
Hamak: jakiś noname z banggood (teraz stoi po sześć-siedem dyszek
Śpiwór: Snugpak TSB (niecałe 200 zł, ja dałem 140)
Kokon: Snugpak Cocoon (to właśnie ten dodatkowy luźny śpiwór na zewnątrz jak napisałeś, sprawdź hasło podpinka - tak naprawdę to chodzi o to pod Tobą, to to o co pyta @d21d3q: )
Karimata: gruba holenderska karimata z demobilu
Tarp: Helikon 3x3 metra

Uwaga ogólna - mi było za ciepło,
@diszpetri: spróbuj małymi kroczkami - ja tak zacząłem wiosną. Najpierw skromny nóż, krzesiwo i kuchenka na patyki - misja zagotować herbatę. Jak już się udało i mi się samo spędzanie czasu w lesie spodobało, to zaczałem dokupywac to czego najbardziej potrzebowałem (najpierw poddupnik, potem tarp itd) i tak poszło.