Aktywne Wpisy
B3diSoprano +4
Myślicie, że nasi przodkowie kiedyś wybaczą Polakom za to, że w służalczy sposób pomagają tym, którzy ich wymordowali w najbardziej makabryczny sposób? Nawet oddziały wehrmachtu aktualnie przebywające na Wołyniu były przerażone skalą zbrodni i okrucieństwem tych, których teraz nazywamy braćmi, więc zostawiały Polakom broń do samoobrony. Przodkowie wam nigdy tego nie wybaczą, tego możecie być pewni.
#wojna #ukraina #rosja #wolyn
#wojna #ukraina #rosja #wolyn
Czy przodkowie kiedyś wybaczą Polakom za pomoc, którą oferują?
- Uważają, że Polacy postąpili słusznie. 66.8% (199)
- Spoglądają z góry, łkają i są załamani. 33.2% (99)
Melkovva_ +2
#mirabelkopomusz
Nadziałam się sutkiem na gwoździa w drzwiach- w sumie to mi się wbił a ja idąc pociągnęłam.
Byłam pewna że zahaczyłam tylko bluzka :(
Po kilkunastu minutach ogarnęłam o co chodzi bo lała mi się krew po brzuchu.
No sutek jest naderwany :(
Teraz boli jak cholera, zakleiłam plastrem bo nawet dotyk koszulki sprawia że zaś krwawi. O bólu nie wspomnę :(
Czy coś z tym da się zrobić poza klejeniem?
Nadziałam się sutkiem na gwoździa w drzwiach- w sumie to mi się wbił a ja idąc pociągnęłam.
Byłam pewna że zahaczyłam tylko bluzka :(
Po kilkunastu minutach ogarnęłam o co chodzi bo lała mi się krew po brzuchu.
No sutek jest naderwany :(
Teraz boli jak cholera, zakleiłam plastrem bo nawet dotyk koszulki sprawia że zaś krwawi. O bólu nie wspomnę :(
Czy coś z tym da się zrobić poza klejeniem?
Smacznej kawusi.
#bushcraft #azylboners #hamak #hamakboners #zima #snieg #smacznejkawusi #dziendobry
No to odpowiedzi:
@Wampist: W lato możesz użyć moskitiery albo nie chodzić tam gdzie jest dużo robactwa (czyli nad wodę). Osobiście miałem szczęście i nigdy mnie nic nie pożarło.
@UFC_DANA_FANS: Nigdy nie miałem żadnych przygód ze zwierzętami. Generalnie jest luz - to one się Ciebie boją. Wiem że w Polsce zwiększa się populacja wilków, ale nigdy nie było żadnego problemu. Jedyna znana
Jestem zbyt ciepłolubny na takie wyprawy, ale szanuję ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Bo jeśli nie, to i tak sobie kupiłbym taki hamaczek z osprzętem i na posesji wśród lasów tak nocował, od potrzeb takich jak gotowanie i telewizja mam domek.
Komentarz usunięty przez autora
Jasień
Jak wygooglowałem "winter hammock" (grafika), to tam sporo ludzi ma dodatkowy śpiwór na zewnątrz
@Solberg:
Hamak: jakiś noname z banggood (teraz stoi po sześć-siedem dyszek
Śpiwór: Snugpak TSB (niecałe 200 zł, ja dałem 140)
Kokon: Snugpak Cocoon (to właśnie ten dodatkowy luźny śpiwór na zewnątrz jak napisałeś, sprawdź hasło podpinka - tak naprawdę to chodzi o to pod Tobą, to to o co pyta @d21d3q: )
Karimata: gruba holenderska karimata z demobilu
Tarp: Helikon 3x3 metra
Uwaga ogólna - mi było za ciepło,