Aktywne Wpisy

Anonek463 +105
I ludzie w komentarzach którzy chętnie podkreślają, że jeżdżą 20-letnimi śmietnikami.
Na pewno każdy z nich z wyboru jeździ starym autem zamiast nowym Audi. I wcale nie chodzi tu o zarobki czy samooszukiwanie się ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
Nie zrozumcie mnie źle, sam mam 20-letni samochód, ale nie zmienia to faktu, że zdecydowanie
Na pewno każdy z nich z wyboru jeździ starym autem zamiast nowym Audi. I wcale nie chodzi tu o zarobki czy samooszukiwanie się ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
Nie zrozumcie mnie źle, sam mam 20-letni samochód, ale nie zmienia to faktu, że zdecydowanie
źródło: image
Pobierz
Tdxd +106
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

mniej papierkow, mniej ksiegowa skasuje i wedlug moich wyliczen to powinienem jeszcze mniejszy podatek zaplacic
koszty mam dosc niskie, bo z domu nadaje
troche sprzetu na firme kupilem to musialbym to teraz wszystko wyciagnac jak rozumiem i podatek zaplacic, od razu 32%, bo w drugi prog wpadlem?
jakies minusy bycia na ryczalce?
#ryczalt
#ksiegowosc #allegro
Komentarz usunięty przez autora
@newTween: xD pewnie chodziło o 2020.
@newTween: podnieśli do 9 mln
@Wychwalany: marze na alledrogo jakie i czy wzrost prowizji zle nie wplynie na wysokosc podatku?
czyli rozumiem wystarczy ten spis z natury zrobic grudniowy, zaplacic podatek, wyslac zgloszenie do us do lutego i tyle? jakies minusy z praktyki?
Stawka za księgowość może trochę niższa.
Ale jak jesteś w VAT to dla księgowości chyba różnicy nie ma.
@UFC_Jest_W_Dupie: " Ryczałtowcy nie muszą sporządzać spisu z natury.
Do końca 2018 r. podatnicy stosujący opodatkowanie działalności gospodarczej w formie ryczałtu od przychodów ewidencjonowanych musieli sporządzać spis z natury towarów handlowych, materiałów (surowców) podstawowych i pomocniczych, półwyrobów, produkcji w toku, wyrobów gotowych, braków i