Aktywne Wpisy
Jacek12 +96
Dzisiaj odebrałem zaświadczenie o niepełnosprawności córki ze względu na #autyzm Wiąże się to zasiłkiem niecałe 3000 zł - niby spoko ale w dupie mam te pieniądze. Córka ma ponad 7 lat i nie mówi, ma parę lat młodszą siostrę która rozwija się mega super. Widzę jakby to było gdyby starsza córka też była normalna. Mega zazdroszczę innym rodzicom. Bardzo ciężko mi się na to patrzy i już nie mam na
"Jak można chcieć żyć w ustroju, w którym dwóch meneli spod budki z piwem ma dwa głosy, a profesor na uniwersytecie ma jeden?
https://www.totylkoteoria.pl/2018/06/poglady-naukowcow-raport.html?m=1
#neuropa #bekazprawakow #heheszki #humorobrazkowy #4konserwy #4kuce
zastanawia mnie dobór ankietowanych na płeć, wiek, region, co niezbyt zostało poruszone, a bardzo dużo przedstawia
co ciekawe te wyniki są całkowicie inne niż sondaże np. polexit dla osób z wyższym wykształceniem
@PanHagrid: co w tym dziwnego? Partia Razem jest partią socjaldemokratyczną, a socjaldemokracja opowiada za niwelowaniem problemów tworzonych przez wolnorynkową gospodarkę, a nie likwidacją gospodarki wolnorynkowej.
Komentarz usunięty przez moderatora
nie mówię, że to dziwne, mówię tylko, że ciekawie brzmi, gdy w ankiecie wygrywa kapitalizm i obok wygrywa partia, która "deklaruje poglądy socjaldemokratyczne[39][40], odwołuje się też do socjalizmu demokratycznego[41]"
Lewica?
Lewica?
Liberałowie może tak, ale Lewica to nigdy xD plebs musi znac swoje miejsce
@slapdash: nie
Pytanie trzecie, z gwiazdką, bo podchwytliwe: czy Szwecja jest krajem socjalistycznym?
@slapdash: jeszcze raz
wciąż warto zaznaczyć, że
@NapalInTheMorning: socjalizm to ustrój bohatersko rozwiązujący problemy które sam stworzył ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@NapalInTheMorning: Czyli duża część tych profesorów to specjaliści ds gender studies jak Środa których praca nie przynosi gospodarce żadnego pożytku