Wpis z mikrobloga

@Simple-Man: prosto z pastwiska ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@esquina: z Aliexpress, w listopadzie kupiłem za łącznie 270 zł kontener i cyrkulator

Biolomix 2nd Generation IPX7 Waterproof Sous Vide Immersion Circulator Vacuum Slow Cooker with LCD Digital Accurate Control
https://a.aliexpress.com/_BUcdG2

+

Stainless Steel Sous Vide Rack and 11L Sous Vide Cooker Containers Sets Detachable Dividers Separator for Immersion Circulators
https://a.aliexpress.com/_BS1b18

@eXe1987: co kto lubi ¯\_(ツ)_/¯ ja
  • Odpowiedz
@MiszczJoda: pięknie to wygląda, wręcz idealnie jak dla mnie. Ja im więcej steków jem to coraz bardziej mi smakują z wierzchu przy jarane a w środku surowe. Ten twój jest fajny bo w całym przekroju wygląda na medium rare( ͡° ͜ʖ ͡°) Na patelni da się tyko zrobić gradient że tylko sam środek jest rare.
  • Odpowiedz
@thrashsucker: No na razie testowałem na stekach, kaczce i krewetkach i wszystko wyszło zajebiste () Już mu trochę ufam więc na następne próby będą szły żeberka i łopatka na 24-48 godzin ( ͡ ͜ʖ ͡)

@wwwooo: No właśnie, na patelni się nie da uzyskać takiego przekroju więc sous vide do steków to jest coś pięknego (
  • Odpowiedz
@MiszczJoda tylko woda podgrzana, bardzo smaczne wychodzą ale muszę mniejszą temperature dać bo żółtko bardziej plastelinę przypominało niż płynne złoto :D
No i na razie w dużym garnnku robie, ale muszę kupić kontener
  • Odpowiedz