Aktywne Wpisy

maria_kiribati +67
źródło: %C5%81ebski_Harry
Pobierz
Antracytowy_Janusz +482
Prześladowania gastronomii w Polsce nie ustają. Pan Restaurator jak pomyśli, że ma człowiekowi dać szklankę wody za darmo to dostaje drgawek.
#gastronomia #jedzzwykopem
#gastronomia #jedzzwykopem
źródło: IMG_4437
Pobierz

Tytuł: Dzikie Serce. Tęsknoty męskiej duszy
Autor: John Eldredge
Gatunek: #psychologia
★★★★★★★★★★
Przeczytałem tę książkę w ramach samonaprawy, której próbuję dokonać od jakiegoś czasu. Męska natura (damska również) rozłożona na elementy pierwsze - podczas czytania miałem momenty jakbym oberwał pięścią. Rozpracowane zaniedbania, błędy oraz krzywdy ze strony systemu edukacji oraz rodziców, które niszczą nas w dzieciństwie, a potem wloką się przez naszą dorosłość, a my to bagatelizujemy lub nie zdajemy sobie z tego sprawy.
Dużo nawiązań i odwołań do religii chrześcijańskiej - autor nie ukrywa swojej wiary, ale nie jest to nachalne. Są to raczej trafne spostrzeżenia, a także co ciekawe krytyka samego Kościoła gloryfikującego słabość i uległość jako sposób życia.
Polecam lekturę wszystkim zagubionym mężczyznom, również kobietom które cały czas tęsknią "za prawdziwymi" mężczyznami i zastanawiają się co się stało, że ich partner taki nie jest lub mogą takiego znaleźć. Również rodzicom, przyszłym lub teraźniejszym - bo cytując "lepiej tworzyć zdrowe jednostki, niż naprawiać chorych dorosłych".
#bookmeter
źródło: comment_1610121598yrK8toQqJRy1kToeXd3S1Q.jpg
PobierzTak długo autor nakręcał opisem, że odkrył ten magiczny pierwiastek, bez którego każdy mezczyzna czuje się wybrakowany (a robi to naprawdę umiejętnie), że jak się okazało, że na koncu chodzi o Boga i wiarę, to miałem ochotę wyrzucić płytę przez okno (audiobook).
@noniemogie: w sedno.