Aktywne Wpisy
DragonBreath +26
#pracait #studia
Nie wiem kto wymyslil, ze po Informatyce masz tytul inzyniera, ale temu panu nalezy sie nobel.
Informaryka jest jakos 5 razy prostsza niz studia nietechniczne, ktore juz ukonczulem.
Tu macie do domu jakies zadania, tu napiszcie program oczywiscie w domu uzywajac chatagpt, troche tam zadan przerob na laborki i 4 lub 5 sie nalezy jak psu buda xDDDDDDD
Oprocz matematyki, ktora stanowi nie wiecej niz 20% materiału na pierwszych 2-3
Nie wiem kto wymyslil, ze po Informatyce masz tytul inzyniera, ale temu panu nalezy sie nobel.
Informaryka jest jakos 5 razy prostsza niz studia nietechniczne, ktore juz ukonczulem.
Tu macie do domu jakies zadania, tu napiszcie program oczywiscie w domu uzywajac chatagpt, troche tam zadan przerob na laborki i 4 lub 5 sie nalezy jak psu buda xDDDDDDD
Oprocz matematyki, ktora stanowi nie wiecej niz 20% materiału na pierwszych 2-3
meemphis11 +4
z reszta nie wiem jaki rocket science jest w miedzianej cewce za 1000 zl a tej za 200
to juz wiecej zalezy od zrodla dzwieku niz od sluchawki
@Gilbert_Prukwa: hmmm... kupiłem kiedyś hyperX Cloud za 300 zł i były bardzo fajne.
@Gilbert_Prukwa: mam Logitechy Pro X bezprzewodowe, mimo że dałem 800zł "tylko" to uważam je za świetne sluchawki do grania/podcastów.
@Gilbert_Prukwa: O człowieku, dawno nikt większej głupoty tutaj nie napisał, a pamiętajmy, że to jest wykop.
Poza wymienionymi wyżej Bayerdynamicami to Shure (SRH840), Audio Technica (ATH-M50 X), AKG (K-702) i masa innych producentów ma zjaebiste słuchawki w tym przedziale :D
@Tylko_noc: mam słuchawki za 30, 90, 150, 850 I 3400zł. W każdym wypadku jest różnica ( ͡° ͜ʖ ͡°)
To samo z kolumnami, taka za 200zł nie gra tak samo jak taka za 2000zł - mimo że technologia jest ta sama
Moc potrzebna do napędzenia słuchawek, też nie przekłada się 1:1 na walory dźwiękowe. Mogą być wymagające słuchawki, do których potrzeba konkretny wzmacniacz które zagrają gorzej niż choćby banalnie łatwe do napędzenia W1000Z
ale, zakrawa to o lekkie #audiovoodoo, bo mimo wszystko mój odbiór dzwieków jest rzeczą subiektywną
ale to tylko w tym konkretnym przypadku, gdy porównujemy różne modele, na różnych przetwornikach, różnie zbudowane - to słuchawki 250ohm niekoniecznie muszą być lepsze niż te 50ohm, to już wszystko zależy od konkretnych słuchawek
@Atreyu: to na czym w technologii produkcyjnej polegaja te roznice?
cewki sa nawijane na udach kubanskich niewiast?
a nie, to nie ten produkt