Aktywne Wpisy
Antorus +532
To samo robili na Węgrzech przed wyborami - sztucznie trzymali cenę paliwa poniżej rynkowej (sprzedaż ze stratą), tylko po to, by po wyborach ta cena natychmiast wzrosła o ponad 30% i nakręciła potężny kryzys gospodarczy.
SkyrFan2000 +41
Człowiek już Gonciarza bronił że drama to nothing-burger.
A tutaj wychodzisz że może prawdą jest że to agresywno-napastującym spermiarz new age. Który na ciągach narkotykowych wylewa frustracje do losowych modelek.
xD
#gonciarz
A tutaj wychodzisz że może prawdą jest że to agresywno-napastującym spermiarz new age. Który na ciągach narkotykowych wylewa frustracje do losowych modelek.
Narkopancze
xD
#gonciarz
Dodatku za nocki kierowniczka nie daje, bo "jej sie nie opłaca" - dziwne, że jej się wypłatę w ogóle opłaca dawać, ale okej umowa zlecenie, więc nie wiem jak to wygląda, chociaż wydaje mi się, że też powinien być.
A dzisiaj mój różowy pyta się kierowniczki co z podwyżką (18,40 brutto za godzinę), to jej odpowiedziała, że ich nie dotyczy minimalna krajowa, bo zarabiają więcej. Bo #!$%@?ą 180h miesięcznie, to ciężko, żeby zarabiali mniej niż najniższa. Na umowie ma 17pln brutto za godzinę pracy i ona powie, że zarabiają ponad najniższą.
Przecież teraz powinna dostać nową umowę i ze stawką 18,40 za god8zne pracy, tak czy nie?
I gdzie można się z tym udać, jeżeli próbuje wydymać pracowników?
#pytanie
@quercy: zgłosić centrali na przykład
Nie zarabiacie najniższej, bo zarabiacie więcej XD
Słyszałem, że kierownik dostaje pulę na wynagrodzenie, więc może sobie w takim wypadku zostawić te kilka stówek od głowy dla siebie, miesięcznie dodatkowo z 2k? W pytę jak dla mnie.
Dodatkowo z tego co kojarzę to ajent na Orlenie otrzymuje określona pulę pieniędzy na wynagrodzenie dla pracowników (i musi ją na to przeznaczyć). Możliwe, że zatrudnia kogoś z rodziny i tak wyprowadza pieniądze albo zatrudnia więcej pracowników i niż etatyzacja jaką mu Orlen przydzielił i dzięki temu lepiej się wam pracuje, bo jest was więcej, ale zarabiacie mniej, bo musicie "złożyć" się na tego pracownika.
Na razie napisałem do PIP'u we Wrocławiu z opisem sytuacji, ale bez żadnych danych, zobaczymy co mi odpiszą.
No także ten, nieistotne jak nazwiesz umowę, wszystkie
Czekamy na jej pierwszą wypłatę, zobaczymy co wykombinuje. Ponoć w systemie zmianowym kwartalnie się godziny rozlicza, więc to, ze w grudniu miała 180h to nie musi nic znaczyć
Ma jakąś ewidencje niby, ale dopiero wczoraj pisała to xD
Komentarz usunięty przez autora
@quercy: czyli z powyższego wynika, że