@jmuhha: mirek, to że ktoś umierajac z powodu niewydolnosci oddechowej spowodowanej tym ze covid rozwalil płuca nie jest ofiara koronawirusa bo mial też jakas inna chorobe (np cukrzyce) to tylko narracja jakichs szurow bagatelizujacych zagrozenie.
@Cukrzyk2000: wspolczuję mirku. Trzymaj się. (╯︵╰,)
Przepraszam jezeli uznasz ze to nie na miejscu, moja ciekawość: Czy mieszkałeś z tatą? Czy kiedykolwiek zaobserwowales u niego objawy ktore moglyby sugerowac ze rozwija sie u niego cukrzyca? Pytam poniewaz cykrzyca zdaje sie pogarszac rokowania pacjentow i poniewaz covid potrafi uszkadzac narzady takie jak pluca czy nerki to zastanawiam sie tez czy nie moze też indukować cukrzycy uszkadzajac trzustkę.
@maniac777: tata nie miał objawów cukrzycy. Przez pierwsze kilka dni pod respiratorem, w ogóle jej nie miał. Tak nagle mu ją wykryli. Nie wiem jak to powiedzieć. Mama się o tym dowiedziała wczoraj z rana, jak jeszcze spałem.
@Cukrzyk2000: Tak. Domyslam sie ze cukrzyca nie byla glownym powodem. Napisalem to co wyzej z powodu irytacji jaka u mnie wywoluja twierdzenia sprowadzajace sie do bagatelizacji śmierci ludzi i zagrozenia jakie niesie wirus tylko dlatego ze w tym momencie ci ludzie mieli wiecej niz jedna chorobe.
Dziękuję za odpowiedź. Jeszcze raz trzymaj się mirku. Współczuję. (-‸ლ)
No zaraz atomówki na oślep będą latali. Teraz jeszcze z wojskami Łukaszenki u bram. 5 minut i sami będziecie wciągnięci w kamasze jako kolejny kraj bałtycki. Podziękujcie Ukraińcom za "zastanawiający" rajd na Rosjan. To miał na celu właśnie, eskalować konflikt. #ukraina #polska #wojna
#koronawirus #zalesie
z powodu cukrzycy, tak jak pisales?
@jmuhha: mirek, to że ktoś umierajac z powodu niewydolnosci oddechowej spowodowanej tym ze covid rozwalil płuca nie jest ofiara koronawirusa bo mial też jakas inna chorobe (np cukrzyce) to tylko narracja jakichs szurow bagatelizujacych zagrozenie.
Przepraszam jezeli uznasz ze to nie na miejscu, moja ciekawość: Czy mieszkałeś z tatą? Czy kiedykolwiek zaobserwowales u niego objawy ktore moglyby sugerowac ze rozwija sie u niego cukrzyca? Pytam poniewaz cykrzyca zdaje sie pogarszac rokowania pacjentow i poniewaz covid potrafi uszkadzac narzady takie jak pluca czy nerki to zastanawiam sie tez czy nie moze też indukować cukrzycy uszkadzajac trzustkę.
Dziękuję za odpowiedź. Jeszcze raz trzymaj się mirku. Współczuję. (-‸ლ)
Komentarz usunięty przez moderatora