Aktywne Wpisy
pearl_jamik +53
xPekka +109
Ku*wa bardziej nachalni niż sprzedawcy garnków xD Mordo dawaj pod prysznic po treningu, mordo czemu chcesz zakładać czyste ubrania na spocone ciało, dawaj pod prysznic, mordo będziesz śmierdział, dawaj pod prysznic, mordo ty lubisz tak chodzić spocony? dawaj pod prysznic
Czemu istnieją faceci którym tak przeszkadza, że ktoś woli się umyć w domu XD
#silownia #mirkokoksy #mikrokoksy #logikaniebieskichpaskow
Czemu istnieją faceci którym tak przeszkadza, że ktoś woli się umyć w domu XD
#silownia #mirkokoksy #mikrokoksy #logikaniebieskichpaskow
tl;dr - przesłuchania w muzycznych talent shows są mega kiepskie gdy wykonawca wykouje jakąś cieższą muzykę, bo jury kompletnie nie czuje zazwyczaj metalu
jest taki specyficzny typ programów talentowych skupiający się na samym śpiewaniu - jednym z nich jest "The Voice" obecny w wielu krajach. jeśli dobrze rozumiem, to pierwszy występ to swego rodzaju "przesłuchanie" na ślepo, a potem następuje już praca (jeśli taka osoba przejdzie eliminacje i wybierze sobie trenera).
i to właśnie Ci trenerzy w głównej mierze doprowadzają mnie do irytacji. ktoś kto zna się na muzyce powienien umieć ocenić różne gatunki, prawda? no więc jak to jest, że jak tylko pojawia się na przesłuchaniu osoba śpiewająca coś cięższego niż jakąś rzewną rockową balladę (na którą to jak wiadomo - lecą wszystkie laski na "wolnych") to na twarzach sporej części jury obserwuwejmy - no właśnie co? strach? zdziwnienie? te dziwne, popularyzowane przez popkulturę "otwarte dzioby" (o co z tym chodzi? to z kreskówek ludzie wzięli czy jak?) przyklejony, telewizyjny uśmiech, a oczy wyrażające pustkę + pytanie "co to jest do cholery"?
szczerze mówiąc, to gdy oglądam czasami przesłuchania wokalistów idących bardziej w stronę metalu to jestem zażenowany. jury zachowuje się jak jakoś niezdrowo podniecone dzieciaki. to mi przypomina czasy, gdy chodziłem do podstawówki i w jednej z pierwszych klas kolega znalazł "Playboya" swojego ojca. przyniósł pismo do szkoly, a my biegliśmy na przerwie by w spokoju pooglądać sobie to w szatni :)
i też robiliśmy takie durne miny. tylko że mieliśmy wtedy po 9 lat i widok gołej baby to było coś!
a tutaj mamy ludzi żyjących z muzyki, zachowujących się dokładnie tak jak takie niezdrowo podniecone dzieciaczki. żenujące.
na poparcie swoich słów załączam do tego wpisu wideo z przesłuchań 2 wokalistek i duety. zwróćcie uwagę na miny jury. naprawdę nie wiem dlaczego, ale gdy widzę te rozdziawone głupio gęby jury to budzą się we mnie jakieś demony ostatniego kregu piekeł. śmierć, zniszczenie, pożoga i takie tam :)
chyba najdziwniej zachowują się jurorki. to całe "przygryzanie palców", jakieś dziwne chowanie się w fotelu i cały ten teatr... kompletnie bez sensu. z moich doświadczeń wynika że kilkulatki często łapią zajawkę na hardrock czy metal - byle w rozsądnych dawkach, nie za głośno i bez ekstremów. a tutaj same jurorki zachowujące się jak panienki ze szkółki niedzielnej. yuck!
wg mnie pierwszy utwór jest o wiele, wiele, wiele lepszy niż ten popowy mdły orginał. mamy tu jakieś zaskoczenie, niespodziankę. drugi utwór wyśpiewany jest z użyciem podobnego pomysłu, choć chyba wykonanie nie robi na mnie aż takiego wrażenie. trzeci... no cóż - to trzeba zobaczyć :) (ale ostrzegam, co się zobaczyły i usłyszało, to się już nie odzobaczy!)
#muzyka #metal #thevoice #rock
pierwszy utwór utwierdza mnie w przekoaniu że wszystko brzmi lepiej w wersji metalowej_ #deathtoallbutmetal :)
rock on!
jasne, ze metal to nisza, tylko że od ludzi, będących "trenerami", profesjonalistami spodziewałbym się jednak nieco szerszego pojmowania i "czucia" muzyki niż w przypadku przeciętnego słuchacza. to trochę tak jak z grajacymi metal - spora część tych ludzi zna i potrafi zagrać wiele kanonów muzyki współczesnej (pop), klasycznej a do tego również (hard)rockowej i metalowej.
też w pewnym momencie myślałem, że to być może strach przed trenowaniem takiej osoby, ale
Tutaj już nie mam pojęcia. Wydaje mi się, że muzykę dobierają 'trenerzy', ale nie dałabym sobie za to ręki uciąć. Niemniej jak widać na załączonym przez Ciebie obrazku, każda z tych osób została wytypowana więc nie sądzę,
no nie, bez przesady, słucham wielu rzeczy, ale takiego "bezpłciowego plumkania" po prostu nie znoszę.
Ze swojej strony mogę polecić getmetal.org - strona, na której codziennie ukazują się jakieś albumy dzięki czemu jesteś na bieżąco. Ma swoje plusy i minusy, bo tam jest wszystko, totalni maniacy, którzy kochają tagowanie metalu jako (i tutaj ironia) satanic black metal attack się tam odnajdą, niektórych to denerwuje, niemniej wydaje mi się,