Wpis z mikrobloga

Któryś Mirek miał zaczepioną tarczę do tablicy korkowej... Nie mogę znaleźć tego postu. Mógłby ktoś oznaczyć tego Mirka, bo mam parę pytań ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#dart
  • 20
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@GodALLU: to może ja spytam - przewiercona tablica i tarcza zamocowana w ścianie, tak? Bo nie wyobrażam sobie żeby to się inaczej trzymało xd
  • Odpowiedz
  • 0
@GodALLU: a jeszcze taka jedna rzecz mnie męczy - jaka jest grubość takiej tablicy? Bo z braku w sklepach winmau blade 5 chyba wybiorę one80 gladiator 3, i tam wkręty ścienne mają 17mm długości bodajże. I jestem ciekaw czy kołek i wkręt wystarczająco głęboko wejdą w ścianę jeśli podłożę taka tablicę pod spód. Nie kombinowałbym i wziął jakaś oponę zamiast tablicy, ale obawiam się że taka opona jest po prostu
  • Odpowiedz
@kibellos: tablica jest cienka. Nie wiem ile ma dokładnie powiem ci jak będę w domu ale.to po 22. Ja dałem normalnie na wkręty ta zawieszkę. Tylko tablice dałem na wkręty do ściany
  • Odpowiedz
  • 0
@GodALLU: czyli jeśli dobrze rozumiem - do ściany przymocowales tylko tablicę korkową, a zawieszkę tablicy dart przymocowaleś wkretami do tablicy korkowej?
  • Odpowiedz
  • 0
@GodALLU: git. Jeden ze sklepów odpisał mi że jak dobrze pójdzie to w przyszły weekend będą mieli na stanie winmau blade 5, więc będę obserwował sytuację i przygotowywał się do montażu ( ͡° ͜ʖ ͡°) dzięki
  • Odpowiedz
@kibellos: ja kupiłem płytę korkowa 20mm na korkowy.pl. Jeśli masz blade to tam mocowanie jest na ścianę a tarcza ma jedynie śrubę która wkładasz w mocowanie. Więc ja wykręciłem ta śrubę tak by między ścianą a tarcza były 20mm. W płycie wycialem otwór w centrum pod mocowanie. Zawieszając tarcze dociska ono mocno korek i trzyma go mega, bez żadnych dodatkowych wierceń ściany, wszystko na docisk. Dodatkowo mega wygłusza każdy rzut.
mateee - @kibellos: ja kupiłem płytę korkowa 20mm na korkowy.pl. Jeśli masz blade to ...

źródło: comment_1610275895tY1LklSZCMtqGEbr73qXch.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
  • 0
@mateee: a skoro już masz doświadczenie - te tarcze winmau obraca się przez po prostu obrót + zablokowanie tymi rozkrecanymi dystansami w odpowiedniej pozycji?
  • Odpowiedz
@kibellos: ja mam blade4 już kilka lat, tu nie ma dystansów rozkręcanych jak w b5, tylko są pozaginane blaszki i to zagięcie kontroluje dystans do ściany. Po zamocowaniu korka wykręciłem je, nie mają sensu. Jak obracasz tarcze to nie ruszasz dystansów, robisz to bez ściągania ze ściany.
  • Odpowiedz