Wpis z mikrobloga

@d1sconn3cted: co tam jest niby napisane nie tak? to jest, nie jestem w temacie sytuacji wewnętrznej w googlu, więc niech ktoś mnie uświadomi jeśli tam są kłamstwa jakieś, ale jeśli nie ma tam przekłamań, to post jak najbardziej trafny imo
  • Odpowiedz
@To_Masz111: coś ci się pomyliło i inny tekst przeczytałeś, bo ja tam nie widzę nic o tym, że w Google pracuje zbyt mało kobiet (teoretycznie można byłoby to wywnioskować z 5. zdania, ale trochę to jednak nadużycie), ani już zwłaszcza że zbyt mało kobiet uczestniczy w protestach (autorka twierdzi wręcz odwrotnie - w protestach uczestniczy procentowo zbyt dużo kobiet, biorąc pod uwagę procentową różnicę płci w it)

tak więc nie jestem
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@ehhhh: Faktycznie rozmawiamy o różnych tekstach, spróbuj przeczytać ponownie tym razem właściwy i obczaić inne teksty laski.

Ale nie daje gwarancji że wtedy będziesz już na tyle kumał by być w stanie mi na cokolwiek odpowiedzieć. Nick adekwatny do mojej reakcji. ()
  • Odpowiedz
inne teksty laski

@To_Masz111: co xD nie interesują mnie inne teksty autoki, czemu miałbym je niby czytac - oceniamy ta konkretną wypowiedź przeciez. niemniej to co mnie interesuje, to w którym miejscu tekstu niby jest napisane coś, co implikuje ze autorka uważa ze kobiet jest "zupełnie za mało w protestach wewnętrznych w Google" xdd
  • Odpowiedz
@To_Masz111: Co wy macie z tymi kobietami? Dlaczego ich tak nienawidzicie. Ten tekst ma dużo prawdy jeżeli wziąć moje doświadczenia z pracy przez kilka lat w wielkiej, amerykańskiej korporacji. Co Ci tak strasznie przeszkadza?
  • Odpowiedz
@d1sconn3cted: no bo mężczyźni z IT robią to za co im płacą, a po pracy mają #!$%@?. Autonomiczne drony? Zajebisty projekt, sam chciałbym w takim pracować. Kobiety natomiast podchodzą do tego bardziej emocjonalnie, i w momencie gdy im się coś nie podoba w firmie, nie odejdą tak o, tylko będą chciały uratować cały świat - takie zachowanie nie dotyczy jedynie firm IT.
  • Odpowiedz