Aktywne Wpisy
Orbiter01 +5
#praca Jaka jest najgorsza praca, w jakiej pracowaliście? W moim przypadku była to praca na produkcji na linii produkcyjnej.
thorgoth +314
Prezydent Czech Petr Pavel przypadkiem sfotografowany na dworcu w Przemyślu.
Wraca z Ukrainy, gdzie uzgodnił kolejne dostawy broni.
Jak przystało na byłego żołnierza sam nosi swoje własne bagaże, nie potrzebuje też luksusowego odrzutowca.
Warto dodać że wczoraj, przed wyjazdem zdążył jeszcze podpisać nowelizacje ustawy o związkach partnerskich, która umożliwia Czechom i Czeszkom adoptowanie dziecka swojego partnera.
Niby dwa sąsiednie słowiańskie narody a różnica monstrualna.
Zazdroszcze Czechom prezydenta
#polityka #wojna #ukraina
Wraca z Ukrainy, gdzie uzgodnił kolejne dostawy broni.
Jak przystało na byłego żołnierza sam nosi swoje własne bagaże, nie potrzebuje też luksusowego odrzutowca.
Warto dodać że wczoraj, przed wyjazdem zdążył jeszcze podpisać nowelizacje ustawy o związkach partnerskich, która umożliwia Czechom i Czeszkom adoptowanie dziecka swojego partnera.
Niby dwa sąsiednie słowiańskie narody a różnica monstrualna.
Zazdroszcze Czechom prezydenta
#polityka #wojna #ukraina
- Bardziej ambitnego
- Już mam dość plot twistów dla nastolatków
- Może być z mocniejszymi scenami +16 czy + 18
- Zależy mi na dobrej fabule
Ciężko mi to opisać, ale może ktoś ma jakiś pomysł.
Dalej pewnie będę oglądał: Lost, Marvele, itd. ale ostatnio mi się już po prostu przejadły takie filmy i seriale. Co możecie polecić?
#seriale #serial #netflix #pytanie #pytaniedoeksperta
Nie spodziewałem się, że książka może skończyć się chwilę po otwarciu.
Z dobrą książką jest jak z super serialem. Po każdym rozdziale (odcinku) obiecujesz sobie, że na dziś to już ostatni.
Może ktoś poleci innych autorów.
@makarony: Widziałem, ale boje się, że to jest znów ten sam sos. Tylko trochę inna wersja. Mam to na liście do obejrzenia. Ale jeszcze nie teraz, szukam czegoś bardziej dojrzałego.
Dokładnie o tym myślę. Oglądałem super.
Widziałem parę scen. Fajne, ale akurat w tym poszukiwaniu szukam czegoś dla bardziej wymagającego widza.
@mohawk: Masz rację Ranczo nie jest dla mnie. Widziałem parę scen. Widziałem jak moi rodzice dobrze się przy tym bawili. Ale jednak dziś czegoś takiego nie szukam.
P.S. Nawet rodzicom kiedyś kupiłem książkę związaną z tym serialem :-D
1. seriale szybkie, do oglądnięcia w 3 dni
Boys sezon 1 i 2 10/10, Czarnobyl 8/10, Suburra 9/10, Mindhunter 1 sezon 7/10, Lovecroft County 8/10
2. seriale rozwlekłe, musisz oglądać sezon za sezonem:
Gra o tron 9/10, Homeland 8/10, Broadwalk Empire 9/10, Peaky Blinders 7/10
3. rozwlekłe telewizyjne gówna dla kobiet, daltonistów i upośledzonych fanów kononowicza:
Ozark, Bashee, Dark, Suits, The Americans, Dark, The Killing, sex education, sinner
Gambit Królowej, Black Mirror na Netflixie
Jest też film, o tym samym tytule i możesz łatwo na nim sprawdzić czy ten styl ci leży, opowiada inną historię ale w taki sam sposób.
Za często nie ma sensu trzeba je przetrawic spokojnie :-)
#legimi i papierowe
Ostatni skończyłem #future autora #metro2033
Co do #agathachristie lubię ja. Przeczytałem większość. Ale ona mi się wydaje dla nastolatków. Może źle ja oceniam ale to dlatego że czytałem ja w wieku 16 - 20 lat.
na HBO