Wpis z mikrobloga

Szukam serialu nie dla nastolatków. Już mam dość seriali i filmów dla dzieciaków. Szukam czegoś:
- Bardziej ambitnego
- Już mam dość plot twistów dla nastolatków
- Może być z mocniejszymi scenami +16 czy + 18
- Zależy mi na dobrej fabule

Ciężko mi to opisać, ale może ktoś ma jakiś pomysł.

Dalej pewnie będę oglądał: Lost, Marvele, itd. ale ostatnio mi się już po prostu przejadły takie filmy i seriale. Co możecie polecić?

#seriale #serial #netflix #pytanie #pytaniedoeksperta
Turysta10 - Szukam serialu nie dla nastolatków. Już mam dość seriali i filmów dla dzi...

źródło: comment_1609792816P1llLFsPol9UsA35vkJYeZ.jpg

Pobierz
  • 52
  • Odpowiedz
dzięki zaczynamy od Outlandera!

Ten serial ma sens i jest spójny, bo oparty na literaturze. Zwykle sprawdzam czy jakiś serial jest oparty o zamysł literacki bo dobra historia to połowa sukcesu. A tu jest przepiękna historia pokazana, chociaż zdarzają się pojedyncze odcinki gorszych lotów. Ale i tak wciągające jako kontynuacja całości.
Zadziwiają mnie też ceny powieści cyklu Obca, Diany Gabaldon na podstawie których nakręcono serial Outlander. Na allegro sięgają kilku tysięcy zł
  • Odpowiedz
@Turysta10: Zero Zero Zero, Sons of Anarchy, Mayans MC, FBI, Paragraf 22, Pennyworth, Terror, Trie Detective, American Horror Story, Castle Rock, Watchmen, Expanse, See, Bodyguard, Boys, Westworld, Jack Ryan, Nightflyers, Gangs of London.
  • Odpowiedz
The Clone Wars

@Imperator_Wladek: Parę odcinków obejrzałem, znajomi się zachwycają (bo też są fanami SW). Ale teraz szukam czegoś dużo dojrzalszego.

P.S> chyba, że piszesz o tym wcześniejszym i krótszym serialu to już jest obejrzany
  • Odpowiedz
@Turysta10: Outlander spoko, ale jednak nie porwał mnie aż tak. Do oglądania po prostu, ale czasem lekko w tle.
Dla mnie Dark jest w topce. Przez cały serial telefon chwyciłem tylko po to, aby ogarnąć drzewo genealogiczne.

Fargo, pierwszy sezon świetny.

Nikt jeszcze nie wspomniał o Utopii wersję UK (wersję USA sobie daruj, marna podróbka xD).
  • Odpowiedz
@Turysta10: zabójstwa, samobójstwa, narkotyki, ciosy w plecy, a to dopiero początek rzeczy jakie występują w "bajce dla dzieci"

@Imperator_Wladek:
Jestem fanem gwiezdnych wojen:
- Filmy kinowe oglądałem wielokrotnie,
- W parę gier grałem najbardziej podobał mi się #swtor The Old Republic bo pozwlał się
  • Odpowiedz