Na ten moment wynajmujemy z mężem mieszkanie. Niestety ze względu na zwłaszcza moje bezpieczeństwo, jesteśmy przymuszeni do mieszkania w bloku na chronionym osiedlu.
W pracy muszę być dostępna praktycznie 24/7, bo o każdej porze dnia i nocy mogę dostać telefon z policji, że jest dziecko do odebrania, albo muszę jechać do szpitala z innym itd. Robię to wszystko na ten moment za przysłowiową kromkę chleba. Funkcjonuję w ten sposób już od dłuższego czasu, jednak teraz odkąd założyłam własną rodzinę, planujemy z mężem dzieci itd, nie jest to wystarczające.
To co Mireczki, zrzucicie się na polkę i murzyna? Chcą założyć rodzinę a pieniędzy nie ma ( ͡°͜ʖ͡°)
@Vittel: Problem jest w tym, że pomaga biednym a sama jest biedna i potrzebuje pomocy. Może niech najpierw ustabilizuje swoje życie, a dopiero bierze się za pomoc. Nie daje biednym dobrego przykładu sama żebrząc. Dobrymi chęciami jest piekło wybrukowane. Nie lubię naiwnej filantropii polegającej, głównie na robieniu teatrzyku. Zdajesz sobie sprawę, że prawdopodobnie robisz więcej dobrego dla biednych po prostu płacąc uczciwie podatki, niż robiąc na lewo i dając 10
Na ten moment wynajmujemy z mężem mieszkanie. Niestety ze względu na zwłaszcza moje bezpieczeństwo, jesteśmy przymuszeni do mieszkania w bloku na chronionym osiedlu.
@egzorcysta200: od 2018 zbiera? hahaha, niezle @Amiioy chodź zobacz, no co za przypadek, pewnie zapomniala opisu zmienic bo zabiegania, dzien i noc zbiera brudne i opuszczone dzieciaki z ulicy
@Vittel: Problem jest w tym, że pomaga biednym a sama jest biedna i potrzebuje pomocy. Może niech najpierw ustabilizuje swoje życie, a dopiero bierze się za pomoc. Nie daje biednym dobrego przykładu sama żebrząc. Dobrymi chęciami jest piekło wybrukowane. Nie lubię naiwnej filantropii polegającej, głównie na robieniu teatrzyku. Zdajesz sobie sprawę, że prawdopodobnie robisz więcej dobrego dla biednych po prostu płacąc uczciwie podatki, niż robiąc na lewo i dając 10
@Chehu: To ze nie zarabia wystarczajaco zeby utrzymac rodzine nie znaczy ze nie pracuje ciezko/robi duzo dla innych. Wolontariat to tez praca. Glupio z jej strony ze leci na wolontariat bez stabilnosci finanasowej, jeszcze glupiej ze robi sobie bombla jak jej nie stac, ale niestety nie wszyscy grzesza inteligencja. Jakbym miala wiecej kasy (niestety jestem dosyc chciwa osoba i lubie swoje pieniadze) to pewnie bym wspomogla jakims groszem. Doceniam to
@Chehu gdyby zbierala na ten dom dziecka to ok ale tak to chce hajsy bo jest w tej samej sytuacji co miliony ludzi na całym świecie xD chce założyć rodzinę ale jej nie stać xD no k---a też może już chciał sobie zmajstrowac bombelka ale mieszkam jeszcze u rodziny i nie zarabiam tyle ile bym chciał więc no nie xD
@hansschrodinger: i są ludzie, którzy sądzą, że ktoś tak skrajnie nieodpowiedzialny komukolwiek jest w stanie pomóc. Wydoiła te dzieci z kasy i dalej nie ma a sama sobie robi mimo tego xd A daj spokój
To co Mireczki, zrzucicie się na polkę i murzyna?
Chcą założyć rodzinę a pieniędzy nie ma ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#bekazpodludzi #logikarozowychpaskow
Komentarz usunięty przez autora
@Vittel: zawsze zakładasz się w ciemno? chętnie, o co?
@Chehu:
@Amiioy chodź zobacz, no co za przypadek, pewnie zapomniala opisu zmienic bo zabiegania, dzien i noc zbiera brudne i opuszczone dzieciaki z ulicy
@lexico: i tym sposobem wygląda jak tucznik,
Glupio z jej strony ze leci na wolontariat bez stabilnosci finanasowej, jeszcze glupiej ze robi sobie bombla jak jej nie stac, ale niestety nie wszyscy grzesza inteligencja.
Jakbym miala wiecej kasy (niestety jestem dosyc chciwa osoba i lubie swoje pieniadze) to pewnie bym wspomogla jakims groszem.
Doceniam to
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
@kubraczek: Ona jest chodzącym stereotypem. O tym jest wpis
@mastalegasta: W takim razie ten wpis prezentuje 2 stereotypu - typowej p0lki i typowego wykopka ;)
@kubraczek: schowaj swoje urojenia byku, czarno