Aktywne Wpisy
mev3 +18
Moja była jest wyjątkowo p----------a, z resztą jak jej mamunia i siostrunia.
Musze zapierdzielać prawie 5h autem do Leeds na lotnisko. Dlaczego?
Coż syn lvl 8 mieszka ze mna i wiadomo chodzi do szkoły. Wysłaliśmy go do dziadków na msc wakacji.
Ja opłacam i ogarniam jedna stronę , ona druga.
No i powrót ogarnęła piękny, mieszkam w Bristolu to mam kilka lotnisk dookoła , tak do 2,5 h w jedna mańke.
Ale przecież z Warszawy to tylko do Leeds.
Musze zapierdzielać prawie 5h autem do Leeds na lotnisko. Dlaczego?
Coż syn lvl 8 mieszka ze mna i wiadomo chodzi do szkoły. Wysłaliśmy go do dziadków na msc wakacji.
Ja opłacam i ogarniam jedna stronę , ona druga.
No i powrót ogarnęła piękny, mieszkam w Bristolu to mam kilka lotnisk dookoła , tak do 2,5 h w jedna mańke.
Ale przecież z Warszawy to tylko do Leeds.
Linnior88 +86
#damskiprzegryw nikt mi nie powie że to w jakiej rodzinie kto się wychował nie ma znaczenia
W sumie będąc już pod 30 stka nadal odczuwam skutki tego , że 2 ludzi którzy nie powinni być rodzicami nimi zostali
Nie potrafię w żaden sposób ułożyć sobie życia
Nie mam żadnego kompasu jak się zachować w danej sytuacji ani w życiu , takie chodzenie na oślep
W sumie będąc już pod 30 stka nadal odczuwam skutki tego , że 2 ludzi którzy nie powinni być rodzicami nimi zostali
Nie potrafię w żaden sposób ułożyć sobie życia
Nie mam żadnego kompasu jak się zachować w danej sytuacji ani w życiu , takie chodzenie na oślep
#neuropa #bekazprawakow
@JakovKarnic: a to nie właśnie to przedstawia wykres? xD
prawica to wolność, prawica to nadzieja...
prawica
ilewica
, bo spektrum ma więcej niż 1 wymiar. Absolutnie minimalna opcja to 2 wymiary -> społeczny/światopoglądowy i ekonomiczny. PiS to lewica ekonomiczna, ale konserwatyzm światopoglądowy. Wykres wyżej z jakiegoś powodu zakłada, że kluczowy jestświatopogląd
i prezentuje tylko ten jeden wymiar.@NapalInTheMorning: według kucy wszystko co nie jest Korwinem to lewactwo,mam nadzieję że pomogłem
Mimo wszystko du*a
Poza tym jeśli chcemy dyskutować czy dana partia jest prawicowa czy też lewicowa wpierw musimy zdefiniować te pojęcia. Musimy wiedzieć, co to jest prawica i lewica. Musimy wiedzieć o czym rozmawiamy.
@NapalInTheMorning: bo jest w sferze gospodarki.
@NapalInTheMorning: i pokazujesz wykres zwolennikow w grupach swiatopogladowych. To, ze swiatopogladem pis jest prawica to nie ma tu najmniejszej watpliwosci.
@rzuf22: 500+ to nie jest lewicowy postulat gospodarczy. Lewicowym postulatem gospodarczym byłaby większa egalitaryzacja gospodarki - większa kontrola społeczna nad miejscami pracy, jakaś większa demokratyzacja, spółdzielczość, wsparcie dla niezależnych związków zawodowych. A nie "dobry pan państwo rzuci pieniądze". Rzucanie pieniędzy z podatków nie jest lewicowy bo KAŻDE państwo robi takie rzeczy cały czas, non-stop są finansowane jakieś rzeczy z funduszy publicznych.