Wpis z mikrobloga

Niepożądane uboczne skutki tego produktu Pfizera to (za Wikipedią): Zaburzenia dyspeptyczne, bóle głowy i napadowe zaczerwienienie skóry twarzy połączone z uczuciem gorąca (flushing) wiążą się z inhibicją fosfodiesterazy typu 5 (....) ze względu na to, że fosfodiesteraza jest obecna we wszystkich mięśniach gładkich (...) może dochodzić do poważnych komplikacji łącznie z zawałem mięśnia sercowego i zgonem (...) zmienia cytoarchitektonikę wątroby. Powoduje m.in. wakuolizację przestrzeni międzykomórkowych, przerost kanalików żółciowych, stany zapalne i nekrozę hepatocytów. Efekty te wzmagają się z wiekiem.

Nie, nie chodzi o szczepionkę, ma mniej działań niepożądanych. Chodzi o Viagrę. Ciekawe, że ci wszyscy kolesie od "ale mam wątpliwości" nie mają ich gdy chodzi o leki niebędące szczepionkami.

#szczepienia #szczepionki #covid19 #koronawirus #polska #zdrowie #ciekawostki #zainteresowania #badania #medycyna
  • 8
  • Odpowiedz
@Tom_Ja: a jakim sposobem niby jesteś w stanie realnie ocenić jak duży procent z grupy sceptyków przyjmuje jakiekolwiek medykamenty? Ja osobiście jestem przeciwnikiem podtruwania organizmu syntetykami na receptę - dbam o zdrowie, a białe kitle omijam szerokim łukiem.
  • Odpowiedz
@se_mallo: co ty w ogóle możesz na ten temat wiedzieć? Masz jakieś wiarygodne dane, które mogłyby potwierdzić twoje wypociny, że to akurat TA dana grupa łyka tabsy na cokolwiek?
To tacy jak wy, hipochondrycy obawiający się każdego zarazka, odwiedzacie lekarzy pod byle pretekstem, a później stoicie co miesiąc w kolejce z receptą w dłoni.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Tom_Ja: no ty, faktycznie bardzo ciekawe dlaczego mniej ludzi ma jakieś wątpliwości odnośnie stosowania rozpowszechnionego specyfiku znanego od 27 lat niż szczepionki której stworzenie negowano rok temu. No jak to możliwe no????
  • Odpowiedz