Wpis z mikrobloga

#darlinginthefranxx #evangelion #anime #seriale
Dobra skończyłem DITF i uważam to za jedno z najlepszych anime/seriali które obejrzałem. Na początku miałem obawy,że jest to mierna podróba Evangeliona ale po 24 odc stwierdzam,że jest to ten sam poziom,ba jestem w stanie powiedzieć,że jest to trochę lepszy evangeliona przez zakończenie.Kurde,aż trudno mi się pisze.Na mnie ten serial wywarł bardzo duże wrażenie takie jak Evangelion czy Bojack. Jak się ma dziewczynę to polecam to jako odskocznię od typowych zachodnich produkcji może żarty czasami nie są na najwyższym poziomie,ale sama chemia między postaciami. Wybitne szkoda,że takie krótkie i lekko smutne zakończenie.
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Dziurkaczdofarby-14:

że jest to ten sam poziom,ba jestem w stanie powiedzieć,że jest to trochę lepszy evangeliona przez zakończenie.

Mogę nie lubić postaci Shinjiego, choć jestem ją nawet w stanie zrozumieć, o tyle DitF można byłoby spuścić w kiblu po tym nie pamiętam, 16? 18 odcinku gdy z dupy pojawia się wątek tych kosmitów czy coś tam. Super siła przyjaźni i takie tam, takie trochę typowe anime jest
  • Odpowiedz
@LlamaRzr Evangelion jest koks zgadzam się tu w 100%. Wiele osób powie to samo ale dla mnie końcówka w Eva(the end of evangelion) była lekkim środkowym palcem dla fanów bo nie zamknęła rozdziału który powinien być już skończony na 26 odc albo 25. W DITF twórcy pewnie już nie mieli pomysłu na zakończenie ale przyznam fajnie według mnie widzieć jak bohaterowie z którymi mamy się identyfikować się starzeją i nabierają innych
  • Odpowiedz
@Dziurkaczdofarby-14: przecież DITF to szrot, żenujący plagiat oraz pułapka na spermiarzy niczym lep na muchy. Każdy kto obejrzał więcej niż kilka pozycji z gatunku Ci to powie. A za stawianie tego na równi z evangelionen to należy się zwyczajna lepa na ucho.
  • Odpowiedz
@kinasato: oj tam nie przeszadzaj. Darling ma swoje zalety. Znajdź mi lepsze scifi romansidło z robotami to chętnie obejrzę. Jest bardzo pocieszne, dlatego sam też go wysoko cenie.
Evangelion co prawda rozsadził mi mózg i jest moim top topem, to przy darling też bawiłem się przednie, poprostu nadrabia humorem.
  • Odpowiedz
@Dziurkaczdofarby-14: Nie przesadzam. DITF może się podobać tylko młodszym widzom i to takim, którzy widzieli mało anime. Ci którzy widzieli więcej, zauważają, że praktycznie każdy element to jakiś plagiat lub zerżnięty pomysł. Pewnie nie wiesz, ale cały motyw z 02 biegającą za bohaterem i jęczącą my darling, z którego słynie ten tytuł, to bezczelna zrzynka. Nawet motyw pilotowania robota jako aluzja do seksu jest zapożyczony.

A przy ostatnich odcinkach prawie
  • Odpowiedz
@kinasato Ok masz rację z tym,że jest trochę ściągnięty z innych serii,ale też jest dość ciekawy i jak na taką przyjemną bajkę dość "oryginalny". Do końcówki zgodzę się nie było pomysłu bo od 20 odc. powinno być znacznie inaczej. Zrobili jak zrobili ale koniec 24 odc. tak mi się spodobał bardziej niż koniec Evangeliona TEOE gdzie wiadomo co shinji zrobił tu było dobrze to zrobione happy end tak jak bajka powinna
  • Odpowiedz